Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Σταματήστε την παιδική πορνογραφία

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου έδωσε εντολή να ενεργοποιηθεί η διάταξη νόμου που προβλέπει τη δημοσιοποίηση ονομάτων κατηγορουμένων για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων.
Έτσι δόθηκαν στη δημοσιότητα μερικά από τα ονόματα των συλληφθέντων.
Από τους συλληφθέντες, ο αρχιμανδρίτης ονομάζεται Φώτης Μακρυστάθης λειτουργεί στην εκκλησία Αγίου Δημητρίου Σπάρτης και διαμένει στον Πειραιά. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στην κατοχή του βρέθηκε το σκληρότερο υλικό.
Συνελήφθησαν ακόμη οι μηχανικοί Γιώργος Ηλιόπουλος και ο Σπύρος Συμεωνίδης, ο γιατρός-νευροχειρουργός Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης του Κωνσταντίνου, ο επιχειρηματίας Φαίδων Χασιώτης, ο Άρης Μπαχαριάν(dj στην Μύκονο), ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Καρέζης και ο αξιωματικός του Στρατού Γιώργος Παπαδημητρίου.
Η επιχείρηση εντοπισμού των υπόπτων είχε την κωδική ονομασία Μyοsis και κράτησε 3 μήνες. Ξεκίνησε από σήμα της Ιντερπόλ, αφού είχαν εντοπιστεί από την Αστυνομία του Λονδίνου περισσότερες από 200 ιστοσελίδες που διακινούσαν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Ορισμένοι από τους παρόχους και χρήστες του υλικού ήταν οι Έλληνες που συνελήφθησαν μετά από ενέργειες της Υπηρεσίας για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό ήταν ιδιαίτερα σκληρό, όπως π.χ. βίντεο με βρέφη ηλικίας από 6 μηνών, που είναι δεμένα στους αγκώνες και κακοποιούνται σεξουαλικά από ενήλικες. Κόστιζε περίπου 80 $ και οι κατηγορούμενοι το αγόραζαν με πιστωτικές κάρτες
Έχουν μέχρι στιγμής εκδοθεί 25 εντάλματα σύλληψης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα.

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Η Ένωση – «Μαζί για το Παιδί»

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αποτελείται από 10 κοινωφελείς φορείς :

1. Εταιρία Προστασίας Σπαστικών
2. Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη»
3. Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας-Χατζηπατέρειο,
4. Κέντρο Ειδικών Ατόμων : «Η Χαρά»
5. Οι Φίλοι της Μέριμνας
6. Οι Φίλοι του Παιδιού
7. Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη
8. Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού
9. Φίλοι του Ιδρύματος Θεοτόκος
10. Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» θέλοντας να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στη χώρα μας δημιούργησε την «115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί» και συγκεκριμένα, για χειρισμό θεμάτων σχετικά με:

* την ψυχική υγεία των παιδιών
* την άσκηση βίας μέσα στην οικογένεια
* παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο
* παιδιά με ειδικές ανάγκες

Η γραμμή επικοινωνίας είναι πανελλαδικής εμβέλειας και λειτουργεί πέντε ημέρες την εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

SOS - Επείγον αίμα

Η Αργυρώ που είναι μόλις 4 χρονών πάσχει από μορφή Καρκίνου Νευροβλάστομα και είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Χρειάζεται επειγόντως αίμα ΑΒ Θετικό. Παρακαλώ πολύ όποιον έχει την ίδια ομάδα αίματος να δώσει αίμα και να προωθήσειαυτό το μήνυμα σε όσους περισσότερους γνωστούς μπορεί!!
Τα στοιχεία είναι:
Αργυρώ Τερεζάκητου Μανούσου και της Δέσποινας, Αγλαία Κυριακού Ογκολογικό τμήμαή στο τμήμα αιμοδοσίας.
Ευχαριστούμε πολύ που βοηθάτε την Αργυρώ .......

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Η απίστευτη ιστορία της 13χρονης Χάνα

Η Χάνα είναι 13 ετών και πριν από λίγο καιρό κέρδισε με το σπαθί της το δικαίωμα να πεθάνει «με αξιοπρέπεια». Στην ηλικία των τεσσάρων ετών διεγνώσθη λευχαιμία. Έκανε πολλές χημειοθεραπείες για να νικήσει την ασθένεια, αλλά τα βαρύτατα φάρμακα που της χορηγούνταν της προκάλεσαν μυοκαρδιοπάθεια. Τώρα η Χάνα έχει μια τρύπα στην καρδιά και οι γιατροί θεωρούν ότι μόνο αν προχωρήσουν σε μεταμόσχευση έχει πιθανότητες να ζήσει. Αλλιώς η μικρή έχει μόνο βδομάδες ζωής.Τα τελευταία δυο χρόνια η Χάνα μπαινοβγαίνει συνεχώς στα νοσοκομεία, έχει κάνει έξι χειρουργεία για να βοηθηθεί η καταπονημένη καρδιά της που υπολειτουργεί (10% του κανονικού, λένε οι γιατροί της). Κάθε επέμβαση είναι χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.Η πιτσιρίκα με τα κόκκινα μαλλιά και τις δεκάδες φακίδες αναγκάστηκε να ενηλικιωθεί πρόωρα, να συνειδητοποιήσει σε πολύ μικρή ηλικία τη φθαρτότητα των ανθρώπων. Και διάλεξε τον θάνατο. «Εχω μείνει πάρα πολύ σε νοσοκομεία», λέει και συνεχίζει αφοπλιστικά: «Δεν είμαι συνηθισμένο παιδί. Είναι σκληρό να ξέρω στα 13 μου χρόνια ότι θα πεθάνω, ξέρω όμως και τι είναι καλύτερο για μένα».Έπεισε τους γονείς τηςΗ περίπτωση της Χάνα είναι μοναδική στα χρονικά. Η μικρούλα με την αδύναμη καρδιά και την πανίσχυρη θέληση κατάφερε το ακατόρθωτο: έπεισε πρώτα τους γονείς της να μην την υποβάλουν στο μαρτύριο και άλλης επέμβασης. Όταν οι γονείς ανακοίνωσαν στους γιατρούς ότι η κόρη τους δεν θέλει να κάνει άλλο χειρουργείο και ότι εκείνοι σέβονται την επιθυμία της, οι γιατροί αντέδρασαν αρνητικά. Ζήτησαν να αφαιρεθεί η κηδεμονία της μικρής από τους γονείς της και να δοθεί στο νοσοκομείο. Με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί ένα παιδί 13 ετών να αποφασίζει να σταματήσει τη θεραπεία του.Φανταστείτε για ένα λεπτό: με πόση οδύνη οι γονείς αυτής της μικρής άκουσαν το ίδιο τους το παιδί να τους εξηγεί γιατί θέλει να πεθάνει. Γιατί προτιμά να ζήσει όση ζωή τής μένει, ήσυχη στο σπίτι μαζί τους. Η μητέρα της Χάνα, πρώην νοσηλεύτρια σε μονάδες εντατικής θεραπείας, είχε δει πολλά στην καριέρα της. Όμως μετά το πρώτο σοκ, τελικά η μικρή τούς έπεισε. Με τα επιχειρήματα που της έδινε ο πόνος και η συναίσθηση ότι η ζωή για μερικούς είναι πολύ άδικη.Μεσολάβησε η Δικαιοσύνη. Η κοινωνική λειτουργός που μίλησε με τη 13χρονη έμεινε άφωνη: με την πραότητα που το παιδί τής εξήγησε αυτό που οι μεγάλοι δεν ήθελαν να καταλάβουν. «Πονάω πολύ. Όλη μου τη ζωή την πέρασα σε νοσοκομεία και έπαιρνα φάρμακα. Τώρα θέλω να ησυχάσω».Τελικά η Χάνα νίκησε. Άφησε πίσω της νοσοκομεία και επεμβάσεις και περνά τις ώρες της απολαμβάνοντας την ύστατη συντροφιά της οικογένειάς της. Το μόνο που ελπίζει για το μέλλον είναι να προλάβει να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στη Eurodisney. Ενα όνειρο που έχει κάθε παιδί στην ηλικία της.
Ένα άρθρο από την Ελευθεροτυπία που με συγκίνησε.

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψουν αυτό!!!

ΜΑΚΑΡΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ!!!
Ένα 8χρονο παιδί πιάστηκε σε μία αγορά στο Ιράν να κλέβει ψωμί
- Στο όνομα του Ισλάμ το παιδί πρέπει να τιμωρηθεί, ένα αυτοκίνητο θα πατήσει το χέρι του. Θα χάσει για πάντα τη δυνατότητα να ξαναχρησιμοποιήσει το χέρι του.
- Είναι αυτή θρησκεία ειρήνης και αγάπης;
Καμία θρησκεία δε μπορεί ποτέ να δικαιολογήσει τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα.

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Εξαφάνιση – Μπορείτε να βοηθήσετε ;

Αυτό το μήνυμα προέρχεται από την Γαλλία. Βοηθήστε να κάνει τον γύρο του κόσμου. Πότε δεν ξέρεις…
Σας παρακαλώ κοιτάξτε την φωτογραφία ακριβώς από κάτω, διαβάστε το μήνυμα της μητέρας της και στείλτε το μήνυμα αυτό σε όλες τις επαφές σας…

Η κόρη μου 13 ετών, Ashley Flores, χάθηκε εδώ και δύο εβδομάδες. Εάν στείλετε αυτό το μήνυμα σε όλες τις επαφές σας μπορεί κάποιος να δει αυτό το μικρό κορίτσι. Έτσι ακριβώς συνέβη με το κοριτσάκι του Steven Point το οποίο βρέθηκε γυρνώντας την φωτογραφία της και στην τηλεόραση. Το Internet μπορεί όμως να στείλει αυτό το μήνυμα και πέρα από την θάλασσα, στη Νότια Αφρική, Καναδά κλπ.
Σας παρακαλώ στείλτε αυτό το μήνυμα σε όλες τις επαφές σας!!
Με την βοήθεια του Θεού και με τον συναισθηματισμό όλων, η μικρή μου κορούλα θα βρεθεί.Ζητάω από όλους, εκλιπαρώ όλους να στείλουν αυτό το μήνυμα σε όσο γίνεται περισσότερο κόσμο.
Δεν είναι ακόμη πολύ αργά…
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου: HelpfindAshleyFlores@yahoo.com
Επισυνάπτω την φωτογραφία της κόρης μου. Όλες οι προσευχές σας είναι σημαντικές και όλες οι προσπάθειες σας είναι αναγκαίες!! Μόνο 2 λεπτά είναι αρκετά για να στείλετε αυτό το μήνυμα. Ένα συνέβαινε στο παιδί σας θα κάνατε τα πάντα για μία βοήθεια!!!

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

John Lennon - imagine - φαντάσου


Uploaded on authorSTREAM by ILIASK

Άγγελοι στη Γη


Uploaded on authorSTREAM by ILIASK

Πρακτικές συμβουλές για γονείς για την ασφαλή χρήση του Internet

1. Χρησιμοποιούμε τις τελευταίες εκδόσεις των προγραμμάτων πλοήγησης και ενεργοποιούμε τα χαρακτηριστικά ασφαλείας (π.χ. parental control software).
2. Δημιουργούμε διαφορετικούς λογαριασμούς χρηστών με διαφορετικούς κωδικούς για εμάς (διαχειριστής-administrator) και τα παιδιά μας (χρήστης –user) ώστε να έχουμε τον έλεγχο του υπολογιστή (πχ εγκατάσταση νέων προγραμμάτων, ώρες χρήσης υπολογιστή κα)
3. Θεσπίζουμε κανόνες συμμετοχής σε ηλεκτρονικά παιχνίδια (κυρίως σχετικά με το χρόνο που μπορεί να αφιερώσει το κάθε μέλος της οικογένειας στο παιχνίδι).
4. Πριν αγοράσουμε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι ελέγχουμε τη συσκευασία όπου αναγράφεται η ηλικία για την οποία είναι κατάλληλο, συνεπώς ανάλογα με την ηλικία του παιδιού επιλέγουμε το κατάλληλο παιχνίδι.
5. Ρωτάμε για να ενημερωθούμε για την χρήση του Διαδικτύου γνωστούς και φίλους και ενημερωνόμαστε μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα www.dart.gov.gr στην οποία έχουμε άμεση επαφή με την Ομάδα Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια.
6. Μπορούμε να πάρουμε διάφορες ιδέες και από την ηλεκτρονική σελίδα http://www.saferinternet.gr/.

Κάθε τρία δευτερόλεπτα ένα παιδί στον πλανήτη πεθαίνει από την πείνα

Τι ξέρουμε πραγματικά για την πείνα στον κόσμο; Για τη παιδική θνησιμότητα;
Κάθε τρία δευτερόλεπτα ένα παιδί στον πλανήτη πεθαίνει από την πείνα
Αυτά τα παιδιά που πεθαίνουν δεν είναι αριθμοί είναι άνθρωποι και έχουν πρόσωπα που ζουν δίπλα μας που ζούνε στον ίδιο πλανήτη. Έχει σημασία που πεθαίνει 10.000 χιλιόμετρα μακριά; Είναι ένα παιδί που δεν ξέρουμε το όνομα του, είναι ένα παιδί που δεν έχουμε δει ποτέ του το πρόσωπο του.
ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ που δεν ξέρουμε το όνομα του, το πρόσωπο του ….. ΚΑΜΙΑ.
Μπορούμε άρα οφείλουμε να βοηθήσουμε.
Ας πάρουμε μια πρωτοβουλία, ας απευθυνθούμε στην μη κυβερνητική οργάνωση Action Aid.

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Δίκτυο για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά

Από το Δίκτυο για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας στα Παιδιά.

Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Όλα τα παιδιά έχουν δικαιώματα που προβλέπονται από νόμους και διεθνείς συμβάσεις.
Το σημαντικότερο κείμενο για τα δικαιώματα των παιδιών, είναι η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του 1989 που την έχουν υπογράψει 191 χώρες και είναι νόμος στην χώρα μας.
Αν θέλετε μπορείτε να κατεβάσετε τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού από εδώ.

ΔΩΡΕΑΝ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Όπως είναι γνωστό, ο Σύλλογος Γονιών παιδιών με καρκίνο ΦΛΟΓΑ, χρόνια τώρα αγωνίζεται για την ίδρυση Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου για παιδιά, στο νοσοκομείο Παίδων Π. Α. Κυριακού. Τον τελευταίο χρόνο, η Φλόγα προσπάθησε να ενημερώσει την κοινή γνώμη για την έκταση του προβλήματος και τις συνέπειες στην υγεία των παιδιών μας, με στόχο να
υποχρεωθεί η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει στη προμήθεια εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας.
Στην έκκληση μας, ανταποκρίθηκε η ιδιωτική πρωτοβουλία. Το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ ροσφέρεται να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ κάθε μέρα, ακτινοβολίες στα παιδιά μας. Επίσης, το νοσοκομείο προσφέρεται να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, την προηγμένη και ιδιαίτερα δαπανηρή τεχνολογία γ - knife.
Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουμε να καλύψουμε άμεσα και με ασφάλεια, σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, τις περιπτώσεις των παιδιών εκείνων που έχουν ανάγκη από πολύπλοκη και εξειδικευμένη ακτινοβολία.
Αυτό που απομένει είναι να ευαισθητοποιηθεί επιτέλους η πολιτεία και να εξοπλίσει με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας το νοσοκομείο Παίδων Α.Α. Κυριακού, έτσι ώστε να δοθεί οριστική λύση για όλα τα παιδιά όλης της χώρας.
Οι γονείς και τα παιδιά της Φλόγας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την διοίκηση του Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, για το ενδιαφέρον και την θέληση τους να βοηθήσουν τα παιδιά μας.
Πιστεύουμε ότι κινήσεις σαν αυτή, εκτός από ουσιαστικής σημασίας για την υγεία των παιδιών μας, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑ

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Children see - children do

Εξαφάνιση – Μπορείτε να βοηθήσετε ;

Ας δώσουμε χρώμα – αγάπη σε ένα παιδί

Η καλύτερη Ελληνική διαφήμιση κατά της παιδικής βίας