Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Δικαίωμα στη ζωή

Μέσα από τη διαφορετικότητά του «κέρδισε» το χάρισμα να κατακτά τον κόσμο σκορπίζοντας αθώα χαμόγελα και αγκαλιές σε όποιον γνωρίσει. Ο εννιάχρονος Κωνσταντίνος κοιτά με διαφορετική (και ίσως πιο αγνή ματιά) τη ζωή. Γεννήθηκε με σύνδρομο Ντάουν, αλλά όπως λένε οι γονείς του και τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του για τον «άγγελό» τους, η νοητική του υστέρηση και το πρόβλημα στην ομιλία δεν του κόβουν τα φτερά!
Αντιθέτως, ο μικρός ήρωας (με τις ειδικές ανάγκες) καθημερινά αγωνίζεται να ξεπεράσει τον εαυτό του και να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού, καθότι Πειραιώτης, μπασκετμπολίστας, αλλά και δεινός κολυμβητής (ίσως και αυριανός Παραολυμπιονίκης, όπως ονειρεύεται η μητέρα του!), ο Κωνσταντίνος διεκδικεί, μαζί με δεκάδες άλλα ιδιαίτερα παιδιά, το δικαίωμα στη δημόσια ειδική εκπαίδευση.
Βρίσκοντας το βήμα στην εφημερίδα «Espresso», η μητέρα του Κωνσταντίνου Μαρία Λουκάκη, μίλησε για την Οδύσσεια του γιου της και ζήτησε να εφαρμοστεί ο δυσκίνητος νόμος της παράλληλης διδασκαλίας σε όσα δημοτικά σχολεία φοιτούν μαθητές με ειδικές ανάγκες. «Όταν γεννήθηκε ο Κωνσταντίνος διέκρινα την άρνηση από τους γιατρούς. Μας πρότειναν να αφήσουμε το παιδί σε ίδρυμα για να μην καταστρέψουμε την οικογένειά μας! Εμείς αντιθέτως αποφασίσαμε να τον μεγαλώσουμε με πολλή αγάπη. Σε πολύ μικρή ηλικία παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά και κινδύνεψε να πεθάνει. Χειρουργήθηκε στην Αγγλία και τελικά τα κατάφερε» λέει με συγκίνηση η γυναίκα που στέκεται βράχος στις περιπέτειες του εννιάχρονου αγοριού.
Σύμφωνα με την ίδια, το σημαντικότερο για εκείνον είναι η κοινωνικοποίηση και η προσαρμογή του στο 35ο Δημοτικό σχολείο της Καστέλας. «Εδώ και τέσσερα χρόνια ο Κωνσταντίνος παρακολουθεί κανονικό σχολείο κάνοντας ταυτόχρονα μάθημα παράλληλης στήριξης» λέει η μητέρα του, εξηγώντας ότι κάθε χρόνο το παιδί περνά από ειδική επιτροπή, προκειμένου να βγει η απόφαση ότι χρειάζεται ειδικό δάσκαλο και να εγκριθεί από το υπουργείο Παιδείας.
Ωστόσο, εξαιτίας των γραφειοκρατικών δυσκολιών, ο εποχιακός δάσκαλος του Κωνσταντίνου φτάνει κάθε χρόνο και αργότερα στο σχολείο, με αποτέλεσμα ο μικρός να χάνει τη χρονιά. «Δεν δέχομαι τη μέθοδο Κωσταλέξι! Δε θέλω να έχω κλεισμένο το παιδί στο σπίτι, ούτε να το πάω σε ειδικό σχολείο γιατί είναι προχωρημένος. Είναι δικαίωμά του η παράλληλη στήριξη μέσα στο σχολείο!» λέει η μητέρα του εκφράζοντας την αγωνία ότι την επόμενη χρονιά ο δάσκαλος του Κωνσταντίνου δεν θα τον περιμένει πια στο σχολικό προαύλιο. Ανάμεσα σε όλες τις αντιξοότητες, η οικογένεια καλείται να αντιμετωπίσει και υπέρογκα έξοδα. Οπως αναφέρει η Μαρία Λουκάκη, για τις έξι ιδιωτικές συνεδρίες κατ’ οίκον που παρακολουθεί την εβδομάδα ο Κωνσταντίνος απαιτούνται 240 ευρώ και η οικογένεια εισπράττει από το κράτος το πενιχρό ποσό των 9,65 ευρώ ανά συνεδρία. «Οι πολιτικοί λένε ότι έχουν προτεραιότητα τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτό όμως μένει στα λόγια» λέει η πικραμένη μητέρα κουνώντας το κεφάλι της.

Πηγή: Espresso News

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Αλκοόλ και οδήγηση δεν συμβιβάζονται.

Από ένα Email που μου έστειλε ένας καλός φίλος.
Να είσαι καλά Τάκη.

“Βρέθηκα σε ένα κατάστημα, στο διάδρομο με τα παιχνίδια.
Με την άκρη του ματιού μου, παρατήρησα ένα αγοράκι γύρω στα πέντε, το οποίο κρατούσε μια κούκλα.
Δε σταματούσε να της χαϊδεύει τα μαλλιά και να τη σφίγγει προσεκτικά πάνω του.
Αναρωτήθηκα για ποιον προοριζόταν αυτή η κούκλα.
Το αγοράκι γύρισε κάποια στιγμή προς την κυρία που βρισκόταν πλάι του:
«Θεία μου, είσαι σίγουρη ότι δε μου φτάνουν τα λεφτά;»
Η γυναίκα του απάντησε χάνοντας κάπως την υπομονή της:
«Είπαμε ότι δεν έχεις αρκετά λεφτά για να την αγοράσεις.»
Έπειτα, η θεία του του ζήτησε να μείνει εκεί και να τον περιμένει για λίγο, κι εκείνη έφυγε βιαστικά.
Το αγοράκι κρατούσε ακόμη στα χέρια του την κούκλα.
Τελικά, κατευθύνθηκα προς το παιδί και το ρώτησα σε ποιον ήθελε να δώσει την κούκλα.
«Αυτή την κούκλα την ήθελε η αδερφή μου περισσότερο από καθετί για τα Χριστούγεννα. Ήταν σίγουρη ότι θα της την έφερνε ο Άι-Βασίλης..»
Του είπα τότε ότι μπορεί και να της την έφερνε, κι εκείνο μου είπε θλιμμένο:
«Όχι, ο Άι-Βασίλης δεν μπορεί να πάει εκεί που είναι τώρα η αδερφή μου... Πρέπει να δώσω την κούκλα στη μαμά μου να της την πάει.»
Τα μάτια του ήταν πολύ θλιμμένα ενώ έλεγε αυτά τα λόγια.
«Πήγε να συναντήσει τον Χριστούλη. Ο μπαμπάς λέει ότι και η μαμά θα πάει να συναντήσει το Χριστούλη σε λιγάκι. Έτσι, σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να πάρει την κούκλα μαζί της και να την πάει στην αδερφούλα μου.»
Η καρδιά μου πήγε να σταματήσει.
Το αγοράκι σήκωσε το βλέμμα προς εμένα και μου είπε:
«Είπα στον μπαμπά να πει στη μαμά να μη φύγει αμέσως. Ζήτησα να περιμένει μέχρι να γυρίσω από το μαγαζί.»
Μετά, μου έδειξε μία φωτογραφία που απεικόνιζε το ίδιο το αγοράκι μέσα στο κατάστημα να κρατάει την κούκλα, και μου είπε:
«Θέλω η μαμά να πάρει κι αυτή τη φωτογραφία μαζί της, για να μη με ξεχάσει. Την αγαπάω τη μαμά και δε θέλω να μʼαφήσει, αλλά ο μπαμπάς λέει ότι πρέπει να πάει μαζί με την αδερφούλα μου.»
Ύστερα, χαμήλωσε το κεφάλι του κι έμεινε σιωπηλό.
Έψαξα στην τσάντα μου κι έβγαλα από μέσα ένα μάτσο χαρτονομίσματα και ρώτησα το αγοράκι:
«Τι λες να μετρήσουμε τα λεφτά σου μια τελευταία φορά για να σιγουρευτούμε;»
Εκείνο απάντησε:
«Εντάξει, όμως πρέπει να βγουν αρκετά.»
Έριξα κρυφά κάποια χρήματα μαζί με τα δικά του και αρχίσαμε το μέτρημα.
Έφταναν με το παραπάνω για την κούκλα.
Περίσσευαν κιόλας αρκετά.
Το αγοράκι ψιθύρισε:
«Ευχαριστώ Χριστούλη που μου έδωσες αρκετά λεφτά.»
Έπειτα με κοίταξε και είπε:
«Είχα ζητήσει από το Χριστούλη να κάνει να έχω αρκετά λεφτά για νʼαγοράσω την κούκλα και η μαμά μου να μπορεί να την πάει στην αδερφούλα μου. Εκείνος άκουσε την προσευχή μου. Ήθελα να έχω αρκετά λεφτά για νʼαγοράσω και ένα λευκό τριαντάφυλλο για τη μαμά, όμως δεν τόλμησα να του το ζητήσω. Εκείνος μου έδωσε αρκετά λεφτά για νʼαγοράσω την κούκλα και το λευκό τριαντάφυλλο.
Ξέρετε, αρέσουν πολύ τα λευκά τριαντάφυλλα στη μαμά...»
Λίγα λεπτά αργότερα, η θεία του ξαναγύρισε, κι εγώ απομακρύνθηκα σπρώχνοντας το καροτσάκι μου.
Τέλειωνα τα ψώνια μου με ένα συναίσθημα εντελώς διαφορετικό από ότι όταν τα άρχιζα.
Δεν μπορούσα να βγάλω απʼτο μυαλό μου το αγοράκι.
Μετά θυμήθηκα ένα άρθρο στην εφημερίδα, λίγες μέρες πριν, που μιλούσε για έναν οδηγό σε κατάσταση μέθης που είχε χτυπήσει ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια νεαρή γυναίκα με την κόρη της.
Το κοριτσάκι είχε πεθάνει ακαριαία και η μητέρα ήταν σοβαρά τραυματισμένη.. Η οικογένεια έπρεπε να αποφασίσει εάν θα της διέκοπταν την αναπνευστική στήριξη.... Να ήταν άραγε η οικογένεια του μικρού αγοριού;
Δυο μέρες μετά, διάβασα στην εφημερίδα ότι η νεαρή γυναίκα ήταν νεκρή.
Δεν μπόρεσα να μην πάω νʼαγοράσω ένα μπουκέτο λευκά τριαντάφυλλα και να βρεθώ στην αίθουσα όπου εκθέταν τη σωρό της.
Ήταν εκεί και κρατούσε ένα όμορφο λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι της, μαζί με μία κούκλα και τη φωτογραφία του μικρού αγοριού από στο κατάστημα.
Έφυγα από την αίθουσα κλαίγοντας και με την αίσθηση ότι η ζωή μου θα άλλαζε για πάντα.
Η αγάπη που είχε αυτό το αγοράκι για τη μαμά του και την αδερφή του ήταν τόσο μεγάλη, και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου ένας μεθυσμένος οδηγός του τα πήρε όλα μακριά...
Καλό είναι να το διαδώσεις, ίσως εμποδίσεις κάποιον από το να οδηγεί ύστερα από κατανάλωση αλκοόλ, και ίσως να επαναπροσδιορίσεις μέσα του την αντίληψή του περί ζωής.”

Σοκαριστική διήγηση μιας μητέρας

«Σαν μικρή πορνοστάρ, η Μπέκι φοράει βαρύ make-up και είναι ξαπλωμένη γυμνή στο κρεβάτι καθώς το φλας απέναντί της αστράφτει. Με τον τρόπο που ποζάρει στο φακό και με τις άκρως επαγγελματικές κινήσεις της νομίζει κανείς βλέποντάς την ότι είναι επαγγελματίας μοντέλο. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι παρά ένα 17χρονο κορίτσι που πηγαίνει ακόμα σχολείο». Η σοκαριστική αυτή διήγηση ανήκει σε μια μητέρα τριών παιδιών που για λογαριασμό του βρετανικού δικτύου BBC αποφάσισε να ερευνήσει τι σκαρώνουν οι έφηβοι στο Διαδίκτυο. Κι αυτό που ανακάλυψε είναι ικανό να ανησυχήσει ακόμα και τον πιο ψύχραιμο γονιό. «Ως μητέρα τριών κοριτσιών 15, 14 και 12 ετών, γνωρίζω καλά τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά online. Η ανησυχία μου για τα δικά μου παιδιά όμως με έκανε να ερευνήσω λίγο καλύτερα τον κρυφό αυτό κόσμο της κοινωνικής δικτύωσης» εξηγεί η Πένι Μάρσαλ. Οπως ανακάλυψε, πρόκειται για έναν κόσμο όπου τα αγόρια καυχιούνται για το μέγεθος του ανδρισμού τους και την αντοχή τους στο αλκοόλ και τα κορίτσια ποζάρουν ολόγυμνα στο φακό χωρίς ίχνος ντροπής, αντιγράφοντας τη συμπεριφορά των ενηλίκων από την τηλεόραση. Οδηγός της Μάρσαλ σ’ αυτό το «διεστραμμένο σύμπαν», όπως το χαρακτηρίζει, ήταν μια ομάδα εφήβων, μαθητών από ένα σχολείο που θα χαρακτήριζε κανείς καλό. «Γνώριζα ήδη ότι τα περισσότερα παιδιά παρακολουθούν πορνό online, όμως αυτό που δεν ήμουν προετοιμασμένη να ακούσω ήταν ότι παράγουν πορνό. Οπως μου ανέφερε με απόλυτη φυσικότητα μια κοπέλα 17 ετών και όπως μπόρεσα να διαπιστώσω στη συνέχεια και μόνη μου, τα περισσότερα κορίτσια φωτογραφίζονταν σε προκλητικές στάσεις ή ακόμα και ολόγυμνα με σκοπό να στείλουν στη συνέχεια τις φωτογραφίες αυτές σε αγόρια, όμως δεν είναι λίγα και τα περιστατικά εκδίκησης, όπου πολλά αγόρια στέλνουν τις γυμνές φωτογραφίες ή τα video των πρώην τους στους φίλους τους για να τις ταπεινώσουν» διηγείται η μητέρα-ρεπόρτερ. Κάποια από τα παιδιά με τα οποία συνομίλησε της αποκάλυψαν επίσης ότι μπαίνουν τακτικά σε ιστοσελίδες πορνό, ενώ το πιο σοκαριστικό είναι ότι αναζητούν εσκεμμένα άκρως διαστροφικό υλικό. «Πρόκειται για σκηνές που μου γύρισαν το στομάχι και εύχομαι να μην ξαναδώ ποτέ στη ζωή μου. Νομίζω ότι οι εν λόγω εικόνες θα έκαναν και τον πιο σκληροτράχηλο πολεμικό ανταποκριτή να αρρωστήσει. Εκείνα όμως έστελναν το ένα στο άλλο τα link αυτά για πλάκα.
Παρά το γεγονός ότι το υλικό που περιέχει extreme σεξουαλική βία υποτίθεται ότι έχει απαγορευτεί, σε πολλές από αυτές τις σελίδες εξακολουθεί κανείς να έχει δωρεάν πρόσβαση. Διαπίστωσα, μάλιστα, ότι αν πληκτρολογήσει κανείς τις λέξεις «porn star» στο Bebo, στα αποτελέσματα θα βγουν τα προφίλ 21.000 μελών - νούμερο που αντιπροσωπεύει τον αριθμό των παιδιών και των ενηλίκων που χρησιμοποιούν αυτές τις λέξεις στις σελίδες τους» εξηγεί η Μάρσαλ, επισημαίνοντας ότι μετά από αυτή την έρευνα θα συνιστούσε σε κάθε γονιό να ελέγξει το site κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο συμμετέχει το παιδί του. «Τα περισσότερα παιδιά αισθάνονται αόρατα online. Στην πραγματικότητα, όμως, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο»

Πηγή: Espresso News

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Φωτογραφίες που με συγκίνησαν






ΟΤΕ – 250.000 ευρώ σε κοινωφελείς Οργανισμούς

Μετά την COSMOTE, που διέθεσε το ποσό των 310.000 ευρώ σε κοινωφελείς οργανισμούς στο πλαίσιο του «θεσμού αγάπης» και η μητρική εταιρεία του ομίλου του ΟΤΕ συνεισέφερε για έκτη συνεχή χρονιά στο έργο εθελοντικών οργανώσεων για τα παιδιά, παραδίδοντας το ποσό που συγκεντρώθηκε από την πραγματοποίηση κλήσεων στο δίκτυό του κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ, ο οργανισμός παρέδωσε το ποσό των 250.000 ευρώ στους εκπροσώπους των σωματείων:

«Μαζί για το Παιδί» (συμμετέχουν 10 διαφορετικά σωματεία: Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη», Χατζηπατέρειο Ίδρυμα, Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά», Οι Φίλοι της Μέριμνας, Οι Φίλοι του Παιδιού, Παιδικά Χωριά SOS, Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού ∆ιαβήτη (ΠΕΑΝΔ), Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος»), MDA Ελλάς (ασχολείται µε τη φροντίδα ατόμων µε Νευροµυϊκές Παθήσεις), Σύλλογος «το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τα τελευταία έξι χρόνια ο ΟΤΕ έχει προσφέρει συνολικά περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας τους σκοπούς των φορέων «Μαζί για το Παιδί», MDA Ελλάς και «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Παρόμοιο θέμα: Cosmote – 310.000 ευρώ σε κοινωφελείς Οργανισμούς

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Αναζητώ δότη...

Αναζητώ συμβατό δότη μυελού των οστών, για την 4χρονη ανιψούλα μου η οποία πάσχει από λευχαιμία (η κατάσταση είναι πλέον κρίσιμη και μη αναστρέψιμη) και πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση τον Μάιο στο Αγίας Σοφίας... έως τότε πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου, με τους εξής τρόπους :
Email : alexiou_mrn@yahoo.com
Windows Live Messenger (MSN) : alexiou_mrn@windowslive.com

Πως γίνεται η αναγνώριση του ιστικού τύπου του δότη; (HLA)
Η εξέταση για το τεστ ιστοσυμβατότητας (HLA) είναι ανώδυνη και περιορίζεται στη λήψη μικρής ποσότητας αίματος (15 ml περίπου), προκειμένου να καθορισθεί ο ιστικός τύπος (HLA).Πως γίνεται η λήψη του μοσχεύματος εφόσον είναι κάποιος συμβατός;Η λήψη του, πλέον γίνεται μόνο με αιμοληψία. (Μίλησα με τον πατέρα της μικρής, άρα φόβος μηδέν πλέον). Η μέθοδος της παρακέντησης πλέον δε χρησιμοποιείται. Σε αυτή την περίπτωση παίρνεις κάποιο ειδικό φάρμακο για λίγες μέρες με σκοπό να αυξήσεις ένα παράγοντα στο αίμα και την λήψη του με την κλασσική αιμοληψία. Η ποσότητα είναι ανάλογη με την ηλικία και το βάρος του λήπτη. Στην προκειμένη περίπτωση η μικρή είναι ελαφριά, και μικρή. Άρα και πολύ λιγότερη η ποσότητα από μία φιάλη.
Σκέψου ότι μπορεί να σώσεις ένα μικρό αγγελούδι! Οι πιθανότητες να βρούμε δότη με συμβατότητα 100% είναι 1 στους 15.000 ανθρώπους περίπου. Περιμένουμε να μας βοηθήσετε να τις μειώσουμε αυτές τις πιθανότητες στο ελάχιστο δυνατό...Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο τον οποίο αφιερώσατε να διαβάσετε αυτό το μήνυμα και πλέον σας ευχαριστεί και η μικρή Μαρία (αφού δε το βάζει κάτω και μας κάνει και πλάκα).Ο Θεός αυτού του κόσμου να έχει καλά εσάς και τους δικούς σας.
Καλό σας βράδυ...Αλεξίου Αλέξιος.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Δελτίου Τύπου του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με καρκίνο «ΦΛΟΓΑ»

Τη Δευτέρα 16-3-2009 και ώρα 16:00 θα πραγματοποιηθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού στην Παιανία, ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων των «Παλαίμαχων του Παναθηναϊκού» και του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με καρκίνο «ΦΛΟΓΑ».
Στην ομάδα του Παναθηναϊκού, την οποία από καρδιάς ευχαριστούμε για την πρόθυμη ανταπόκριση στο κάλεσμα της Φλόγας, θα συμμετέχουν οι Δομάζος, Βαζέχα, Αποστολάκης, Καραβίδας, Λιβαθινός, Γονιός, Σαραβάκος, Χουάν Ραμόν Ρότσα, Φυλακούρης, Παπαβασιλείου και άλλοι, που έγραψαν την ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Στην Ομάδα της Φλόγας συμμετέχουν γονείς μέλη της Φλόγας και εθελοντές. Μια ομάδα, που παίρνει τις χαρές της ζωής στα χέρια της, την ίδια στιγμή που δίνει τη μάχη για την υγεία των παιδιών της.
Όσοι βρεθείτε μαζί μας στην εξέδρα θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε έναν αλλιώτικο ποδοσφαιρικό αγώνα, που θα σας προσφέρει πραγματικές συγκινήσεις, γιατί οι μοναδικοί νικητές θα είναι η αδελφοσύνη και ο ανθρωπισμός από τη μια και η δύναμη και η αξιοπρέπεια από την άλλη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΦΛΟΓΑΣ
Αιγίου 7 Γουδί Τ.Κ. 11527 Αθήνα
Τηλ.: 2107485000
www.floga.org.gr
info@floga.org.gr

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Τα βακτήρια αιτία θανάτου 800.000 παιδιών ετησίως

Βακτήρια που προκαλούν πνευμονία, μηνιγγίτιδα και λοιμώξεις του αίματος είναι η αιτία θανάτου για περισσότερα από 800.000 παιδιά ετησίως, κυρίως στην Αφρική, σύμφωνα με ανακοίνωση ειδικών.
Το πνευμονιοκοκκικό βακτήριο, που προκαλεί μια από τις πιο θανατηφόρες ασθένειες παγκοσμίως και μεταδίδεται με την επαφή, ενώ ασθένειες όπως η μηνιγγίτιδα μαστίζουν τις αφρικανικές κοινότητες. «Περισσότερα από 800.000 παιδιά πεθαίνουν από το βακτήριο κάθε χρόνο. Όταν ένα παιδί προσβάλλεται από πνευμονιοκοκκική μηνιγγίτιδα διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να επανέλθει με κάποιας μορφής αναπηρία» εξήγησε η Όριν Λεβίν, ερευνήτρια στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς στις ΗΠΑ.
Δύο νέες μελέτες ιατρικών επιστημόνων υποδεικνύουν την ανάγκη δράσης για την παρεμπόδιση στην εξάπλωση πνευμονιοκοκκικών ασθενειών στην Αφρική. Όταν ένα τέτοιοι βακτήριο επιτίθεται στους πνεύμονες, έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση πνευμονίας, της πιο θανατηφόρας ασθένειας για παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών.
Περίπου 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πεθαίνουν από πνευμονιοκοκκικές ασθένειες, οι μισοί εκ των οποίων παιδιά κάτω των πέντε ετών, όπως αναφέρει μία από τις πιο πρόσφατες μελέτες. Αν τα βακτήρια επιτεθούν στον εγκέφαλο, το αποτέλεσμα είναι πνευμονιοκοκκική μηνιγγίτιδα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε ένα στα τέσσερα παιδιά, συμπεριλαμβανομένης επιληψίας, εγκεφαλικών ασθενειών, κώφωσης, νεφρικής ανεπάρκειας και διανοητικής καθυστέρησης.
Ταυτόχρονα, η μη πρόληψη της ασθένειας έχει ως αποτέλεσμα σοβαρές οικονομικές συνέπειες για την Αφρική. «Σε ένα τυπικό αγροτικό οικισμό, η ασθένεια ενός παιδιού προκαλεί πολλά προβλήματα στην οικογένεια», τονίζουν οι ειδικοί. Σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 90 διαφορετικά είδη πνευμονιοκοκκικών ασθενειών.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/

Cosmote – 310.000 ευρώ σε κοινωφελείς Οργανισμούς

Από τα μηνύματα που έστειλαν οι συνδρομητές της εταιρίας Cosmote την ημέρα της πρωτοχρονιάς συγκεντρώθηκε το ποσό των 310.000 ευρώ το οποίο διατέθηκε για το 2009 στους κοινωφελείς οργανισμούς και συγκεκριμένα:
α. Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής "Ανοιχτή Αγκαλιά"
β. Εταιρία Προστασίας Σπαστικών
γ. ΕΛΕΠΑΠ
δ. Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα"
ε. Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών "Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ" Θεσσαλονίκης
στ. Κέντρο Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Λέσβου "Η ΚΥΨΕΛΗ".
Τα χρήματα αυτά αναμένεται να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων των σωματείων, όπως, η ανέγερση κέντρου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, η στήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης στην Αθήνα και την περιφέρεια, εκστρατείες προληπτικής ιατρικής σε ακριτικές περιοχές της χώρας και η στήριξη ξενώνα φιλοξενίας για βαριά νοσούντα παιδιά.
Επιπλέον, για όγδοη συνεχή χρονιά η Cosmote προσέφερε το ποσό που προοριζόταν για τα επιχειρηματικά δώρα των Χριστουγέννων σε έναν κοινωφελή οργανισμό για το παιδί, που για το 2009 ήταν το Κέντρο Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής & Αποκατάστασης Νομού Πρέβεζας.

Άποψη μου
Πιστεύω ότι αξίζει ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην Cosmote, και ευελπιστώ ότι και άλλες εταιρίες ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσουν το παράδειγμα της και όχι ΜΟΝΟ να καρπώνονται ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ.

Τραγωδία στην Γερμανία

Ένας νεαρός 17 χρονών λίγο μετά τις 9:30 το πρωί πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 16 άτομα σε σχολείο κοντά στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Ο ίδιος έπεσε νεκρός λίγο αργότερα από πυρά αστυνομικών. Ο νεαρός πυροβολούσε αδιακρίτως γύρω του και μετά τράπηκε σε φυγή αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός ήταν πρώην μαθητής του σχολείου.Η καγκελαρίος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε "είναι δύσκολο ακόμη και να το φανταστεί κανείς...Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα μαθητές και δάσκαλοι σκοτώθηκαν- είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Είναι μέρα θρήνου για ολόκληρη τη Γερμανία".
Οι απορίες μου
Που βρήκε το όπλο; Ποιος του το έδωσε; Και αν το είχαν οι γονείς του γιατί δεν το είχαν κλειδωμένο; Τι τον οδήγησε σε αυτό το γεγονός;
Ξέρω ότι τα παιδία είναι οι πιο αυστηρή κριτές …. Αλλά γιατί, γιατί;

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Γιατί ;

Στις 9 Μαρτίου το μεσημέρι μια 15χρονη μαθήτρια στον Άγιο Δημήτριο έπεσε θύμα αιματηρής ληστείας όταν επέστρεφε στο σπίτι από το σχολείο μαζί με μια φίλη της. Γύρω στις 14:25 κι ενώ τα δυο κορίτσια περπατούσαν στην οδό Ειρήνης, δυο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, τις πλησίασαν και προσπάθησαν αρχικά να κλέψουν την τσάντα της φίλης της 15χρονης. Δεν τα κατάφεραν όμως, με αποτέλεσμα να επιχειρήσουν να αποσπάσουν την τσάντα της άλλης ανήλικης. Όταν η ανήλικη αντιστάθηκε, ο δράστης δεν δίστασε να τη μαχαιρώσει. Το κορίτσι μεταφέρθηκε σοκαρισμένο στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Άποψη μου,
Δεν μπορώ να καταλάβω, ΓΙΑΤΙ ;

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Τα παιδιά του Δρόμου

Υπάρχει μία λύση για να μην πετάμε τίποτα από τα ρουχαλάκια και παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούν πια τα παιδιά μας και που είναι φυσικά σε καλή κατάσταση."Τα παιδιά του Δρόμου" είναι ένα σπίτι που φιλοξενεί και "χρηματοδοτεί" φτωχά παιδιά και οικογένειες απ' όλο τον κόσμο που "δεν έχουν στον ήλιο μοίρα". Αφορά παιδιά που είτε είναι ορφανά, είτε οι οικογένειές τους είναι πολύ φτωχές.
Δέχονται τα πάντα σε καλή κατάσταση (ρούχα, παιχνίδια, μικροέπιπλα, καρότσια, κλπ) για ηλικίες που αφορούν ακόμη και βρέφη. Γι' αυτό το λόγο, εάν θέλεις, μπορείς να συμβάλλεις κι εσύ βοηθώντας αυτά τα παιδάκια δίνοντάς τους λίγη χαρά.
"Τα παιδιά του δρόμου" βρίσκονται στη διεύθυνση
Αρίστωνος 6-8 και γωνία Κωνσταντινουπόλεως 165 Μεταξουργείο, Κολωνός
Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός : κα Μυρτώ Λαιμού
Τηλέφωνο : 2105239402 και 2105221149
Ώρες : 11.00 - 18.00 καθημερινά