Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Παρακαλούμε βοηθήστε τα παιδάκια του «Αγία Ταβιθά» - Ορφανική Στέγη


Όρφανική Στέγη - Σωματείο αναγνωρισμένο
Δελφών 38, Λιβαδειά 321 00
Τηλ. 22610-23516 Fax. 22610-81252

Προς, hamomilaki

Κατόπιν επικοινωνίας μαζί σας, θα ήθελα να σας καταθέσω και εγγράφως την δεινή θέση που βρίσκεται το ορφανοτροφείο μας «Αγία Ταβιθά» όσον αφορά την σίτιση των παιδιών και να σας παρακαλέσω για την οιαδήποτε βοήθειά σας.

Άμεσα έχουμε ανάγκη από το γάλα των παιδιών και κατ’ επέκταση οποιουδήποτε τροφίμου που θα μπορούσε να συνεισφέρει στην επαρκή σίτιση τους. Ίσως είναι συνετό, ότι τρόφιμο αποστέλλεται να μην είναι ευπαθές. Μάλιστα μια επικοινωνία με την «Αγία Ταβιθά» πριν την κάθε αποστολή τροφίμων (πέρα των κουτιών συμπυκνωμένου γάλακτος) ίσως εξυπηρετούσε.

Αν για κάποιο λόγο θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες ή επιθυμείτε να μιλήσετε με τις ίδιες κυρίες που εθελοντικά έχουν αφιερωθεί για χρόνια στο έργο αυτό, ή θα θέλατε να συζητήσετε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες για την αποστολή της αιτούμενης βοήθειας, εκτός από μαζί μου μπορείτε να μιλήσετε και με την κ. Θεμιστοκλεία η οποία βρίσκεται στη Στέγη της Αγίας Ταβιθά και είναι υπεύθυνη για την λειτουργία της Στέγης. (τα πλήρη στοιχεία αναγράφονται στη αρχή της επιστολής)

Πάντοτε βέβαια, μπορείτε να επικοινωνείτε και μαζί μου με τους παρακάτω τρόπους επικοινωνίας:
Τηλ. 210-6136444
Κιν. 6932054000
e-mail: vskordas@yahoo.gr

Γνωρίζοντας πια την ευαισθησία σας για την προσπάθεια μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε βοήθεια σας.
Σας ευχαριστούμε επίσης και για την αμεσότητα των ενεργειών σας πού τόσο χρειάζονται τα παιδιά αυτά.

Με εκτίμηση,
Πηγή: To χαμομηλάκι

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Έντεκα συλλήψεις για παιδική πορνογραφία


Λύσσαξαν οι διεστραμμένοι...

ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ 15 ΑΤΟΜΑ

Κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο φαίνεται να εμπλέκονται 15 άτομα, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.
Πρόσωπα υπεράνω υποψίας, ακόμα και ένας ιερέας από την Κρήτη, (ένας δικηγόρος, ένας γιατρός), είναι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μεταξύ 15 ατόμων, που κατηγορούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διακίνηση ιδιαίτερα σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ.
Οι 11 απο τους 15 κατηγορούμενους συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ για τους άλλους τέσσερις σχηματίσθηκε δικογραφία.
Από τους κατηγορουμένους 14 είναι ημεδαποί και ένας αλλοδαπός.
Τα στοιχεία γα τους 15 κατηγορούμενους προέκυψαν από έρευνες και επιχειρήσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την κωδική ονομασία "Butterfly", (Πεταλούδα), στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου, που διήρκεσαν τέσσερις μήνες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Σε διαδοχικές αστυνομικές έρευνες, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, που διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από τις 20 Αυγούστου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο και στην Κρήτη, (Ηράκλειο, Αγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Μάλια), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:Πενήντα επτά σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, και πλήθος ψηφιακών δίσκων (CD - DVD) με δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 40.000 GB.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές, ενώ για τους υπόλοιπους υποβλήθηκαν οι δικογραφίες.
Σημειώνεται ότι η διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Ελλάδα δεν υπάρχει παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ωστόσο υπολογίζονται στους 2.000 οι χρήστες από την Ελλάδα που παρακολουθούν υλικό παιδικής πορνογραφίας και μάλιστα καταβάλλοντας σημαντικά χρηματικά ποσά.
Για συμμετοχή σε κυκλώματα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας έχουν γίνει, από το 2004 έως σήμερα, 680 συλλήψεις στην Ελλάδα.

πηγή : www.hamomilaki.gr