Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

Ο Πατριάρχης κοντά στα παιδιά ενός κατώτερου θεού


Από τα χέρια του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου πήραν χθες το ψωμί οι μετανάστες, άστεγοι, τοξικομανείς και άνεργοι που σιτίζονται καθημερινά με το πρόγραμμα «Η Εκκλησία στους δρόμους».
Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αθήνα, βρέθηκε χθες στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, όπου πραγματοποιείται καθημερινά, από πέρυσι το Πάσχα, ένα μεγάλο συσσίτιο με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και της Αρχιεπισκοπής, στο οποίο διανέμονται περίπου 1.500 μερίδες, χωρίς διάκριση εθνότητας, ηλικίας και θρησκεύματος.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφτασε στην οδό Σοφοκλέους λίγο μετά τις τρεις, όπου τον υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο αντιδήμαρχος Ελευθέριος Σκιαδάς και ο διευθυντής της ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη» Κωστής Δήμτσας.
Ο κ. Βαρθολομαίος στάθηκε μαζί με τους εθελοντές -χθες ήταν και πολλοί μαθητές από το Κολέγιο Αθηνών- και τον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Γαβριήλ Παπανικολάου και μοίρασαν τρόφιμα σε πάσχοντες πολίτες που περίμεναν τη σειρά τους για το φαγητό.
Συνομίλησε μάλιστα με παιδιά μεταναστών, ρωτώντας τα τη χώρα καταγωγής τους. «Αποχωρώ συγκλονισμένος από αυτά που είδα και έζησα» δήλωσε μετά το τέλος του συσσιτίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο και τον Δήμο Αθηναίων για την πρωτοβουλία.
«Η Εκκλησία δείχνει τον σεβασμό προς την αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου, με αγάπη και διακριτικότητα, χωρίς να ταπεινώνει και να ευτελίζει τους συνανθρώπους μας» συμπλήρωσε.

Παρασκευή Βονάτσου
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου