Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας ζητούν την βοήθεια μας για την σεισμόπληκτη Αϊτή


Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας ανταποκρινόμενοι στις δραματικές εκκλήσεις των συναδέλφων γιατρών του τραγικά δοκιμαζόμενου λαού της σεισμόπληκτης Αϊτής, είναι έτοιμοι να αποστείλουν σήμερα ιατροφαρμακευτική βοήθεια, εγκαινιάζοντας ιατρική γέφυρα ελπίδας.
Οι Γιατροί του Κόσμου, κάνουν έκκληση για τη συγκέντρωση συγκεκριμένων ειδών πρώτης ανάγκης, όπως:
Ρύζι, Όσπρια
Επίσης ζητούν από τους συμπολίτες τους οικονομική ενίσχυση για την αγορά αντιβιοτικών, αντιπυρετικών, αντιδιαρροϊκών φαρμάκων καθώς και αναλώσιμων υλικών (γάζες, επίδεσμοι, σύριγγες, βελόνες).
Marfin Egnatia Bank: Αρ. Λογ/μού: 0061274407
Alpha Bank: Αρ. Λογ/μού: 199-00-2002-002401
Εθνική Τράπεζα Αρ. Λογ/μού: 141/29611217
Μετά την κατάθεση σας, παρακαλούμε καλέστε μας στο 210 3213150 ώστε να σας αποσταλεί η απόδειξη δωρεάς.
ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ (Visa, Mastercard, Diners)
Κάνοντας ένα απλό τηλεφώνημα στο 210 3213150
Οι Γιατροί του Κόσμου, σύμφωνα με τις αρχές τους και την πάγια τακτική της Οργάνωσης, θα παραδώσουν οι ίδιοι όλο το υλικό στον πληθυσμό και στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της σεισμόπληκτης Αϊτής.
ΠΗΓΗ: OtiMeNeyriazei

Ύστατη λύση η υιοθεσίες παιδιών της Αϊτής στο εξωτερικό, τονίζει η UNICEF


Τα ορφανά και τα εγκαταλελειμμένα παιδιά της Αϊτής θα πρέπει να δοθούν για υιοθεσία στο εξωτερικό μόνο ως ύστατη λύση, υπογραμμίζει η UNICEF η οποία επιχειρεί να ταυτοποιήσει και να καταγράψει τα ασυνόδευτα παιδιά που περιφέρονται αβοήθητα στους χαοτικούς δρόμους του Πορτ-ο-Πρενς.

Η εκπρόσωπος της UNICEF, Βερονίκ Ταβό, επισήμανε την Τρίτη ότι πάγια θέση της Υπηρεσίας του ΟΗΕ είναι ότι «οποιαδήποτε και αν είναι η ανθρωπιστική κατάσταση θα πρέπει να προτιμάται η επανένωση μίας οικογένειας».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου επισήμανε ότι «εάν οι γονείς είναι νεκροί ή αγνοούμενοι θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να έλθει το παιδί στην κηδεμονία κάποιου άλλου συγγενικού προσώπου», και προσέθεσε ότι η υιοθεσία στο εξωτερικό πρέπει να έλθει μόνο ως τελική λύση.

Η Βερονίκ Ταβό μετέφερε τους φόβους της UNICEF ότι μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις παιδικού trafficking, σημειώνοντας παράλληλα πως υπάρχουν πληροφορίες ότι μετά τον σεισμό έγιναν αρκετές βίαιες επιθέσεις εναντίον παιδιών στην Αϊτή.

«Σε αυτό το περιβάλλον, τα παιδιά είναι δυστυχώς τα πιο ευάλωτα, ιδιαίτερα αυτά που έχουν εγκαταλειφθεί. Φοβούμαστε για κρούσματα διακίνησης και εκμετάλλευσης παιδιών» δήλωσε. Πριν από τον σεισμό, το 48% του πληθυσμού της Αϊτής ήταν κάτω των 18 ετών.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ προειδοποίησε κατά των βεβιασμένων υιοθεσιών παιδιών της Αϊτής, επισημαίνοντας ότι οι γαλλικές Αρχές δεν θα πρέπει «να κατηγορηθούν για απαγωγή ακόμη και αν υπάρχει καλή πρόθεση».

Η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να εντατικοποιήσει τη μεταφορά παιδιών της Αϊτής που πρόκειται να υιοθετηθούν από γαλλικές οικογένειες. «Δεν μπορούμε όμως σε καμία περίπτωση να μεταφέρουμε έτσι τα παιδιά, αν δεν γνωρίζουμε αν έχουν οικογένειες ή αν δεν είναι ήδη σε ένα άλλο κύκλωμα υιοθεσίας» τόνισε ο Μπερνάρ Κουσνέρ.

Επισήμανε ότι «υπάρχουν 528 παιδιά που βρίσκονται στους καταλόγους από τα οποία 130 θα έλθουν πολύ σύντομα στη Γαλλία διότι τώρα οι τυπικές διαδικασίες θα είναι πολύ πιο εύκολες».

Η UNICEF κάλεσε τις γαλλικές αρχές να «αποφύγουν κάθε βιασύνη». Χαιρέτισε όμως την απόφασή τους να επιταχύνουν τις μεταφορές «για τα παιδιά των οποίων οι φάκελοι &#x5Bέγκριση&#x5D είναι πλήρεις». Αλλά, υπενθύμισε ότι «όλα τα ορφανά παιδιά δεν μπορούν να υιοθετηθούν, και όλα δεν είναι κατ' ανάγκη εγκαταλελειμμένα».
ΠΗΓΗ: Τα Νέα

ΕΠΟ και Σούπερ Λιγκ συμμετέχουν στην εκστρατεία «1GOAL: Εκπαίδευση για Όλους»


Η παγκόσμια εκστρατεία «1GOAL: Εκπαίδευση για Όλους» ξεκινά και στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται σε περισσότερες από 200 χώρες και έχει ως στόχο τη συλλογή εκατομμυρίων υπογραφών σε ολόκληρο τον κόσμο που θα παραδοθούν το Σεπτέμβριο στον ΟΗΕ.

Την εκστρατεία στην Ελλάδα συντονίζει η ActionAid Ελλάς, υπό την αιγίδα της UNESCO και με την πολύτιμη υποστήριξη της ΕΠΟ και της Σούπερ Λιγκ.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο για την έναρξη της εκστρατείας 1GOAL, μίλησαν η Πρόεδρος του ΔΣ της ActionAid Ελλάς Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος και ο Γενικός Διευθυντής της Super League, Πατρίκ Κομνηνός.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Γιώργος Καραγκούνης και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας Zιλμπέρτο Σίλβα, που αποτελούν τα πρόσωπα της εκστρατείας στην Ελλάδα. Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής της ActionAid Ελλάς Γεράσιμος Κουβαράς.

Στη σημασία της εκπαίδευσης και των εκστρατειών αναφέρθηκε η κα Μητσοτάκη λέγοντας ότι «για να πηγαίνουν όλα τα παιδιά σχολείο, χρειάζεται κάτι περισσότερο: η συνειδητοποίηση του προβλήματος από την ευρύτερη κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο οργανώνεται η εκστρατεία 1GOAL, αυτή η εκστρατεία συλλογής υπογραφών» και πρόσθεσε «σήμερα 75 εκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.

»Το 2010, όταν ο πλανήτης μας παράγει τόσο πλούτο, γνωρίζει τέτοια πρόοδο στη γνώση, την επιστήμη και στην τεχνολογία, όταν ο άνθρωπος έχει καταφέρει τόσα πολλά, αυτό είναι ίσως η μεγαλύτερη αδικία, η χειρότερη ανισότητα.

»Γιατί χωρίς εκπαίδευση ένα παιδί μεγαλώνει χωρίς μέλλον, χωρίς προοπτική, χωρίς ελπίδα. Γι' αυτό καλούμε όλους να δώσουν φωνή σε αυτούς που ποτέ δεν ακούγονται, να γράψουν το όνομά τους για αυτούς που δεν μπορούν».

Η κα Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε στη σημασία της συμμετοχής όλων μας σε τέτοιου είδους εκστρατείες υπογραμμίζοντας ότι «η υπογραφή του καθενός μας αποκτά τεράστια δύναμη και γίνεται μοχλός πίεσης προς όλους όσους αποφασίζουν για το μέλλον του κόσμου μας» και ανακοίνωσε ότι η προσπάθειά αυτή θα κορυφωθεί στις 17 Μαρτίου, με πανηγυρική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου η Ελληνική Πολιτεία, ο αθλητικός, καλλιτεχνικός, ακαδημαϊκός και δημοσιογραφικός κόσμος, θα βάλουν τη δική τους υπογραφή στην εκστρατεία 1GOAL «για να σκοράρουμε υπέρ της παιδείας και υπέρ του μέλλοντος των παιδιών! Θα είναι ένα από τα σημαντικότερα ΓΚΟΛ! που θα βάλουμε μαζί, γράφοντας το όνομά μας υπέρ αυτών που δεν έχουν τη δυνατότητα να το γράψουν οι ίδιοι»!

Σήμερα 75 εκατομύρια παιδιά και 774 εκατομμύρια ενήλικες δεν μπορούν να γράψουν και να διαβάσουν. Με την ευκαιρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα πραγματοποιηθεί στη Νότιο Αφρική, η FIFA στηρίζει την εκστρατεία σε διεθνές επίπεδο, ενώ στην Ελλάδα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Super League στηρίζουν την εκστρατεία κινητοποιώντας τους φιλάθλους στα γήπεδα.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Πιλάβιος «ήρθε η ώρα της δράσης προκειμένου η έλευση στην Αφρική της κορυφαίας παγκοσμίως ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, πέρα από την αγωνιστική επιτυχία, να αφήσει πίσω της μία μακρόπνοη κληρονομιά εκπαίδευσης που θα διαρκέσει και μετά το σφύριγμα της λήξης των αγώνων.

»Η ΕΠΟ στέκεται αρωγός στην τεράστια αυτή κινητοποίηση μέσω σειράς εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, στον αγώνα All Star και στον φιλικό αγώνα που θα δώσει η Εθνική μας Ομάδα στις αρχές Μαρτίου. Καλώ τα εκατομμύρια Ελλήνων φιλάθλων να μην παρακολουθήσουν μόνο τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τις κερκίδες ή τις τηλεοπτικές τους οθόνες, αλλά και να υποστηρίξουν ενεργά την εκστρατεία 1GOAL».

Ταυτόχρονα, «η Σούπερ Λιγκ αποφάσισε να στηρίξει την πρωτοβουλία '1Goal: Εκπαίδευση για Όλους', η οποία έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά του αναπτυσσόμενου κόσμου να αποκτήσουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Την 20η και την 21η αγωνιστική, οι φίλαθλοι σε όλα τα γήπεδα, αλλά και από τις τηλεοράσεις τους, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να προσφέρουν την υποστήριξή τους, μαζί με ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

»Αξιοποιώντας τη δυναμική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λιγκ, καθώς κάθε εβδομάδα εκατομμύρια φίλαθλοι παρακολουθούν τους αγώνες, είτε στα γήπεδα, είτε από την τηλεόραση, στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια της ActionAid», όπως δήλωσε ο κ. Κομνηνός.

Toν Σεπτέμβριο του 2010 στη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση της απόδοσης των χωρών σε σχέση με τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας. Οι υπογραφές που θα συγκεντρωθούν από την Ελλάδα και διεθνώς θα γίνουν μοχλός πίεσης προς τις κυβερνήσεις του κόσμου ώστε να υλοποιήσουν το στόχο για εκπαίδευση για όλους μέχρι το 2015.
ΠΗΓΗ: Τα Νέα

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

H Auto GS στηρίζει "Το Χαμόγελο του Παιδιού"

Η Auto GS με μήνυμα "Αδιαφορία...ένα ακόμη χτύπημα" και σε συνεργασία με το "Χαμόγελο του Παιδιού" προσέφερε στους συνεργάτες της ως δώρο Χριστουγέννων κούπα με συμβολικό χαρακτήρα.

Η κούπα απεικονίζει ένα κακοποιημένο παιδί και καθώς κάποιος την κρατά, είναι σαν να χτυπά και εκείνος το παιδί. Προβάλλοντας την αδιαφορία ως συνήθεια στη ζωή των ανθρώπων, με έμμεσο αντίκτυπο τη συνέχεια της βίας, η Auto GS προτρέπει όλους να συμβάλλουν στην ενίσχυση του κοινωνικού έργου του "Χαμόγελου του Παιδιού". Παράλληλα, η εταιρεία προτίθεται να στηρίξει τον Οργανισμό διαθέτοντας εξοπλισμό για τα οχήματά του. Την ενέργεια σχεδίασε και υλοποίησε η Plano Ad.
Πηγή: marketingweek.gr