Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Αγοράκι στο αναπηρικό του καροτσάκι, παραμερίστηκε στη σχολική αναμνηστική φωτογραφία


Η παραπάνω φωτογραφία  είναι μια σχολική φωτογραφία που απεικονίζει τα παιδιά της τάξης δημοτικού σχολείου και παράμερα έναν συμμαθητή τους καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι να στέκεται μακριά από τους υπόλοιπους…
Όταν οι γονείς του είδαν την φωτογραφία έγιναν έξαλλοι και έφεραν το  θέμα στα φώτα της δημοσιότητας ρίχνοντας ευθύνες στην εταιρεία που ανέλαβε τη φωτογράφιση της τάξης  και απαιτώντας να τραβηχτεί και πάλι η σχολική αναμνηστική φωτογραφία
Στη φωτό,  βλέπουμε τον 7χρονο  Miles Ambridge, καθηλωμένο στο αναπηρικό του καροτσάκι , ξεχωριστά από τους υπόλοιπους 22 συμμαθητές του ,να χαμογελάει στην κάμερα και ταυτόχρονα να προσπαθεί τεντώνοντας τον λαιμό του να τους πλησιάσει!
Όταν το αγοράκι πήγε τη φωτογραφία στους γονείς του τον περασμένο μήνα εκείνοι σοκαρίστηκαν!
«Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πώς ο φωτογράφος μπορούσε να βλέπει ανάμεσα από τον φακό αυτό το αποτέλεσμα και να θεωρήσει ότι αυτό που έβλεπε ήταν μια καλή σύνθεση; Αυτό στα αλήθεια μπλόκαρε το μυαλό μου. Το να σε επιλέξουν ώστε να κάθεσαι παράμερα από τους υπόλοιπους είναι τρομακτικό και αυτό ακριβώς συνέβη..» δηλώνει η μητέρα του 7χρονου αγοριού Anne Belanger.
Να σημειώσουμε ότι ο Ambridge πάσχει από μια γενετική ασθένεια που ατροφεί το μυικό του σύστημα. Ως αποτέλεσμα, δεν μπορεί να περπατήσει και χρησιμοποιεί μόνο το αναπηρικό του καροτσάκι.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΣΟΚ: Χτυπούσε το παραπληγικό παιδί του με σκεπάρνι


Είδαν τον πατέρα από το παράθυρο να φωνάζει στον παραπληγικό γιο του να σηκωθεί κι επειδή δεν τα κατάφερνε ... τον χτυπούσε με σκεπάρνι στο σώμα και το κεφάλι.
Το ζευγάρι των γειτόνων σοκαρίστηκε με το αποτροπιαστικό θέαμα, και κατήγγειλε όσα είδε.
Η υπόθεση έφθασε στη δικαστική αίθουσα, με τον 53χρονο πατέρα να καταδικάζεται από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε φυλάκιση 12 μηνών με 3ετή αναστολή.
Όλα ξεκίνησαν το Μάιο του 2008, όταν οι γείτονες είδαν τον πατέρα να φωνάζει και να χτυπάει τον 24χρονο γιο του, ο οποίος μετά από πτώση, στα 8,5 του χρόνια, από τα νταμάρια, έμεινε παραπληγικός, μην μπορώντας ούτε να κινηθεί ούτε να μιλήσει.
Σύμφωνα με το cretalive.gr, o πατέρας, ακολουθώντας μια "ξεχωριστή μέθοδο", φώναζε και έβριζε επί μισή ώρα το παιδί του, για να το κάνει ... να σηκωθεί, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αν και ο νεαρός κατέβαλε προσπάθειες.
Το ζευγάρι διαμαρτυρήθηκε και όταν ο πατέρας βγήκε από το σπίτι και κλήθηκε να απαντήσει γιατί χτυπάει το παιδί είπε ότι ... απλά κάνουν γυμναστική.
Αυτά επανέλαβε το ζευγάρι και στο Δικαστήριο, με τον 53χρονο άνδρα να διατείνεται ότι είναι όλα ψέματα και πως οι γείτονες έχουν διαφορές μαζί του και θέλουν να του δημιουργήσουν πρόβλημα. Παράλληλα είπε πως προσέχει το παιδί του, το πηγαίνει για φυσικοθεραπείες και γενικότερα το φροντίζει όσο καλύτερα μπορεί.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο, καθώς παρά τις προσπάθειες του ζευγαριού, δεν υπήρξε καμία παρέμβαση κι έτσι οι γείτονες κατέφυγαν στο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Ηρακλείου "Δικαίωμα στη Ζωή - Όαση του Παιδιού" που με τη σειρά του έκανε παρέμβαση στην Εισαγγελία.
Ο πατέρας καταδικάστηκε από το δικαστήριο, ενώ ο γιος εξακολουθεί να ζει με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Τι πρέπει να κάνουμε αν χαθεί ένα παιδί;


H φυγή της 13χρονης Χριστίνας από τα Σπάτα μετά την γνωριμία της με 23χρονο μέσω Facebook αλλά και η σύλληψη του 40χρονου από τα Πετράλωνα ο οποίος ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια υποδυόμενος τον αστυνομικό, εκτός του ότι επανέφερε τη συζήτηση για τους κινδύνους του διαδικτύου, αναστάτωσε γονείς, γιαγιάδες και παππούδες, αυξάνοντας το φόβο μιας ενδεχόμενης απαγωγής.

Η ψυχραιμία είναι απαραίτητη σύμφωνα με τους ειδικούς, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα της σύγχρονης εποχής . Όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντί να κυνηγάμε όμως φαντάσματα, θα ήταν προτιμότερο να μπούμε στο Facebook και να μην μένουμε στην άγνοια…

Το Facebook προτείνει τα ακόλουθα στους γονείς:


-Η εξοικείωση με την τεχνολογία ίσως σας δυσκολέψει. Μην φοβάστε να ζητήσετε από τα παιδιά σας να σας εξηγήσουν ό,τι δεν καταλαβαίνετε. (Να θυμάστε ότι όταν κανονίζουν μια συνάντηση μέσω Facebook συνήθως περιορίζονται να ενημερώσουν κάποιον συνομήλικό τους ή κανέναν).

-Αν δεν είστε ήδη στο Facebook, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να γίνετε μέλος. Έτσι θα καταλάβετε περί τίνος πρόκειται!

-Δημιουργήστε μια ομάδα Facebook για την οικογένειά σας. Έτσι θα έχετε έναν ιδιωτικό χώρο όπου θα μοιράζεστε φωτογραφίες και θα μένετε σε επαφή.(Προσοχή:μην ανεβάζετε φωτογραφίες με πολύ προσωπικές σας στιγμές)

-Μάθετε στα έφηβα παιδιά σας τα βασικά σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, ώστε να μπορούν να διατηρήσουν το Χρονολόγιο τους στο Facebook και τους άλλους διαδικτυακούς λογαριασμούς τους απόρρητους και ασφαλείς.

-Μιλήστε για την ασφάλεια σε θέματα τεχνολογίας ακριβώς όπως μιλάτε για την ασφάλεια στην οδήγηση και στα σπορ.

Τίποτα δεν θα σας βοηθήσει, εάν δεν μιλάτε με το παιδί.

«Συζητήστε με τον έφηβο»

-Αν έχεις κάποιο πρόβλημα στο σχολείο ή στο Διαδίκτυο, θα έρθεις να μου το πεις;

-Βοήθησέ με να καταλάβω γιατί θεωρείς σημαντικό για σένα το Facebook.

-Μπορείς να με βοηθήσεις να δημιουργήσω Χρονολόγιο στο Facebook;

-Ποιοι είναι οι φίλοι σου στο Facebook;

-Θέλω να γίνω φίλος σου στο Facebook. Σε πειράζει; Αν ναι, γιατί;

-Επισκεφτείτε την σελίδα του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

-Επισκεφτείτε το cyberkid.gov.gr (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Ελληνική Αστυνομία)

-Επισκεφτείτε το χαμόγελο του παιδιού

Η επικοινωνία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  της Ελληνικής Αστυνομίας γίνεται μέσω email στο ccu (at-αντικαθίσταται από το λεγόμενο «παπάκι») ath.forthnet.gr.

Έφηβες οι περισσότερες που εξαφανίζονται

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας και του Χαμόγελου του Παιδιού, η πλειονότητα των εξαφανισμένων παιδιών σε ποσοστό 53% είναι έφηβοι ηλικίας 13-18 ετών και ιδιαίτερα κοριτσιών, μιας και από τα 43 περιστατικά (σημαντικά μικρός αριθμός σε σχέση με όσα ακούγονται συχνά) τέτοιου είδους εξαφανίσεων που δηλώθηκαν στην Αστυνομία το 2012, τα 26 αφορούσαν γυναίκες.

Για να μη μεγαλώσουν τα παιδιά τρομοκρατημένα και κλειδωμένα στο σπίτι με τον φόβο της ενδεχόμενης απαγωγής, οι ειδικοί συστήνουν στους γονείς να ενημερώσουν σχετικά τα παιδιά τους για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν προειδοποιώντας τα να μη μιλάνε ή να μην ακολουθούν αγνώστους και σε περίπτωση που τους συμβεί κάτι να απευθυνθούν στην Αστυνομία ή να καλέσουν στην γραμμή 116000 του Χαμόγελου.

Συμβουλές από ένα εξπέρ του είδους ….


Πριν λίγες ημέρες ο ειδικός ερευνητής και προϊστάμενος του τμήματος εξαφανισμένων ατόμων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Βελγίου, με 20ετή εμπειρία στις εξαφανίσεις Αλέν Ρεμύ βρέθηκε στην Ελλάδα ως κεντρικός εισηγητής ενός εκπαιδευτικού σεμιναρίου που διοργάνωσε το «Εθνικό Κέντρο για τα εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά» με το συντονισμό του «Χαμόγελου του παιδιού».

Πάτρα: O ΕΟΠΠΥ αρνείται σε κατάκοιτο παιδί τα αναλώσιμα για την αξιοπρεπή της διαβίωση!


Με απεργία πείνας απαντά στην αναλγησία του ΕΟΠΠΥ ο πατέρας της μικρής Μαρίας απο την Πάτρα που εδώ και χρόνια βρίσκεται καθηλωμένη στο κρεβάτι εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας.

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), απάντησε αρνητικά, στην απελπισμένη αίτηση του Νίκου Πουλκουρτζή, για την δωρεάν χορήγηση αναλώσιμων υλικών (υπνοσέντονα, χαρτοβάμαβακα, γάζες, γάντια μιας χρήσης και ειδικής κρέμας), που είναι άκρως απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωση της κόρης του.

Ήδη ο τραγικός πατέρας, που εδώ και χρόνια τραβάει με την οικογένειά του το Γολγοθά της ζωής τους, έχει αποφασίσει να προβεί στην επόμενη απέλπιδα κίνησή του:

Την Δευτέρα θα ξεκινήσει απεργία πείνας, έξω από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αναρτώντας και ένα πανό που θα καλεί το Κράτος να χορηγήσει ένεση ευθανασίας στο παιδί του!


Πηγή