Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Επτάχρονο κοριτσάκι πέθανε από την πείνα

Ενόχους για τη δολοφονία της 7χρονης αυτιστικής κόρης τους βρήκε το Ανώτατο Δικαστήριο Νέας Νότιας Ουαλίας μία 35χρονη γυναίκα και τον 48χρονο σύζυγό της που άφησαν το παιδί τους να πεθάνει από την πείνα.
Συγκεκριμένα, οι ένορκοι έκριναν τη μητέρα του κοριτσιού ένοχη για δολοφονία και τον πατέρα ένοχο για ανθρωποκτονία, ενώ οι ποινές τους αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των επομένων ημερών.
Το ζευγάρι κατά τη δίκη, που διήρκησε πέντε εβδομάδες, ισχυρίστηκε ότι δεν πρόσεξε ότι το παιδί τους από τα 20 κιλά που ζύγιζε κατέληξε να ζυγίζει μόλις 9 κιλά. Είπαν ότι η άτυχη μικρούλα έχασε την όρεξή της από τότε που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή Χοκς Νεστ.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που κλήθηκε να διαπιστώσει τα αίτια του θανάτου της, τον Νοέμβριο του 2007 το 7χρονο κοριτσάκι έμοιαζε με ντυμένο σκελετό, με ζαρωμένη σάρκα.
Η μητέρα του θύματος, που είχε αρνηθεί την ενοχή της, είπε ότι ποτέ της δεν πίστευε ότι το παιδί της θα πεθάνει, ενώ ο σύζυγός της, αποποιούμενος οποιαδήποτε ευθύνη, είπε στο δικαστήριο ότι η γυναίκα του ήταν η μόνη υπεύθυνη για τη φροντίδα του παιδιού και ότι ποτέ δεν συζήτησε μαζί του την κατάσταση της κόρης τους.
Σύμφωνα με τους γιατρούς που κατέθεσαν, το κοριτσάκι πέθανε από μακροχρόνια στέρηση φαγητού και παρά το γεγονός ότι η μητέρα του είπε στο δικαστήριο ότι η μικρούλα είχε φάει λίγες ώρες πριν από τον θάνατό της και περπάτησε μόνη της στο κρεβάτι της, οι γιατροί κατέθεσαν ότι αυτό ήταν αδύνατο, γιατί το παιδί είχε χάσει όλη τη μυϊκή του μάζα, ήταν ανίκανο να μασήσει ή να καταπιεί φαγητό, να περπατήσει ή να κάτσει, θεωρώντας βέβαιο ότι το κοριτσάκι βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση αρκετές μέρες πριν από το θάνατό του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζευγάρι έχει άλλες τρεις κόρες οι οποίες τελούν υπό την κηδεμονία των κοινωνικών υπηρεσιών της Πολιτείας.
Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου