Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Η Google για το παιδί


Mια νέα πρωτοβουλία, το Κέντρο Οικογενειακής Ασφάλειας, παρουσίασε η Google σε συνεργασία με έξι οργανισμούς που ασχολούνται με την υποστήριξη του παιδιού και της οικογένειας.

Σκοπός του Κέντρου είναι να ενημερώσει τους γονείς, τους δασκάλους και τα παιδιά για την ασφαλή πλοήγηση στο ίντερνετ. Παράλληλα θα προσφέρει συμβουλές και τεχνολογικά εργαλεία στους γονείς, ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην ασφαλέστερη διαδικτυακή εμπειρία των παιδιών τους, να περιορίζουν την πρόσβασή τους σε ακατάλληλες ιστοσελίδες για την ηλικία τους και να τα προστατεύουν από ηλεκτρονικές απάτες, παρενοχλήσεις και ιούς.

Γι' αυτή την πρωτοβουλία, η Google συνεργάζεται με τον Συνήγορο του Παιδιού, το SafeLine, το Saferinternet.gr, το Μαζί για το Παιδί, το Χαμόγελο του Παιδιού και τη Unicef.

Τα βοηθητικά εργαλεία που προσφέρει το Κέντρο σε γονείς και εκπαιδευτικούς όσον αφορά τη διαχείριση της online εμπειρίας των παιδιών είναι τα εξής:

- Την ασφαλή αναζήτηση, στην οποία οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση και από το κινητό τους: έχει σχεδιαστεί για τον έλεγχο των διαδικτυακών τόπων που περιέχουν ακατάλληλο περιεχόμενο και προβλέπει την κατάργησή τους από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

- Οι χρήστες μπορούν να προστατεύσουν τη ρύθμιση της ασφαλούς αναζήτησης με έναν κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας το σχετικό «κλείδωμα».

- Επίσης διατίθενται οδηγίες για τη χρήση του YouTube, οι οποίες περιγράφουν τον τύπο του περιεχομένου που επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται στον ιστότοπο.

- Μέσω του συστήματος αξιολόγησης περιεχομένου, παρέχεται στο χρήστη η επιλογή κατάλληλων επιπέδων προβολής περιεχομένου και κοινής χρήσης πληροφοριών, μέσω εφαρμογών που λαμβάνονται από το Android Market.
Το Κέντρο αποτελεί τμήμα μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Google και βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.google.gr/familysafety.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου