Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Unicef: Πάνω από 400 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Συρία


Τουλάχιστον 400 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Συρία από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ, τον Μάρτιο του 2011, ανακοίνωσε σήμερα η Unicef.

"Σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτουμε, ο Δεκέμβριος ήταν ο πιο βίαιος μήνας για τα παιδιά στη Συρία", δήλωσε η Μαρισί Μερκάδο, εκπρόσωπος της Unicef σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις. Η Μερκάδο τόνισε ότι τουλάχιστον 400 παιδιά έχουν σκοτωθεί στους δέκα και πλέον μήνες της εξέγερσης και ότι τουλάχιστον 400 παιδιά τέθηκαν υπό κράτηση την ίδια περίοδο. "Υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες παιδιά έχουν συλληφθεί αυθαίρετα, έχουν βασανιστεί και υποστεί σεξουαλική κακοποίηση στη διάρκεια της κράτησής τους", δήλωσε η Μερκάδο. Η Unicef εκφράζει ανησυχίες κυρίως για την κατάσταση στη Χομς.

"Τις τελευταίες ημέρες ο ανελέητος βομβαρδισμός από τις κυβερνητικές δυνάμεις συνοικιών της Χομς προκαλεί νέα δεινά στα παιδιά", τόνισε η εκπρόσωπος της Unicef. Σύμφωνα με τη Μερκάδο, η Unicef δεν έχει πρόσβαση στην πόλη αυτή και δεν μπορεί να κάνει εκτίμηση για τον αριθμό των θυμάτων. "Ομως, υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες, κυρίως από ξένα ΜΜΕ που βρίσκονται στη Χομς, ότι παιδιά πέφτουν θύματα της βίας", υπογράμμισε η Μερκάδο. "Αυτό πρέπει να σταματήσει. Και ένα ακόμα παιδί νεκρό είναι ήδη πάρα πολύ", δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Unicef Αντονι Λέικ. "Καλούμε τις συριακές αρχές να μάς επιτρέψουν να βοηθήσουμε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Οι τραυματίες πρέπει να έχουν άμεση και άνευ όρων πρόσβαση σε εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες", πρόσθεσε η Μερκάδο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου