Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Παιδί 10 ετών ο μοναδικός επιζών, 103 οι νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους


Αεροσκάφος που προερχόταν από τη Νότια Αφρική συνετρίβη στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 103 άνθρωποι, σύμφωνα με τον λίβυο υπουργό Μεταφορών.
Ζωντανό βρέθηκε στα συντρίμμια ένα 10χρονο παιδί από την Ολλανδία, το οποίο νοσηλεύεται στην Τρίπολη. Η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία στους γιατρούς. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για αγόρι, ωστόσο σύμφωνα με το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν είναι βέβαιο αν το παιδί είναι αγόρι ή κορίτσι.
Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 61 Ολλανδοί, ανακοίνωσε η Ολλανδική Ομοσπονδία Τουρισμού.
Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 104 άτομα, εκ των οποίων τα 11 ήταν μέλη του πληρώματος και 22 Λίβυοι.
Το δυστύχημα συνέβη στις 7:00 ώρα Ελλάδας στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, κατά την προσγείωση του αεροσκάφους κι ενώ επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες.
Το αεροσκάφος τύπου Airbus A330 ανήκει στην λιβυκή αεροπορική εταιρεία Al Afriqiyah και προερχόταν από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Τελικός προορισμός του ήταν το αεροδρόμιο Γκάτγουικ κοντά στο Λονδίνο.
Ο υπουργός Μεταφορών της Λιβύης, Μοχάμεντ Ζιντάν, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας σε συνέντευξη τύπου.
Από την πλευρά της, η κατασκευάστρια εταιρεία Airbus επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της ότι πρόκειται για αεροσκάφος τύπου Airbus 330-200 και δήλωσε ότι «θα παράσχει πλήρη τεχνική βοήθεια στις αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος».
Όπως έγινε γνωστό, το αεροπλάνο ήταν καινούριο, είχε 1.600 ώρες πτήσης και μετρούσε 420 πτήσεις, σύμφωνα με την Airbus. Τα δύο μαύρα κουτιά έχουν βρεθεί.
Πηγή: http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου