Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

14ος Μαραθώνιος Αγάπης Ronald McDonald

Για 14η συνεχή χρονιά θα διοργανωθεί το Σάββατο, 16 Μαΐου, ο ετήσιος «μαραθώνιος αγάπης» του Ελληνικού Τμήματος του Ronald McDonald House, στο Μανχάταν.

«Θα περπατήσουμε και φέτος όλοι μαζί, για να δείξουμε την αγάπη μας στα άρρωστα παιδιά που έρχονται από μακριά, σε μια ξένη χώρα, για να γιατρευτούν», δήλωσε στη Greeknews η διευθύντρια του Ελληνικού Τμήματος, Νίκη Σιδέρη. «Είναι ένας «μαραθώνιος αγάπης» για να δείξουμε στα παιδιά αυτά και τις οικογένειές τους, ότι είμαστε δίπλα τους, τους στηρίζουμε ηθικά και υλικά, δίνοντάς τους έτσι κουράγιο να συνεχίσουν το δύσκολο αγώνα τους. Να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι τους», πρόσθεσε.

Η εκδήλωση αυτή, μαζί με το χριστουγεννιάτικο πάρτι κάθε Δεκέμβριο, αποτελούν τα μοναδικά fundraisers του Ελληνικού Τμήματος, τα οποία και καλούνται κάθε χρόνο οι ομογενείς να υποστηρίξουν με όλη τους την καρδιά, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας και αγάπης στα παιδιά που τόσο το έχουν ανάγκη, στη διάρκεια αυτού του δύσκολου αγώνα για τη ζωή τους.

Χιλιάδες παιδιά έχουν βρει μια «ζεστή αγκαλιά» στο Ronald McDonald House, από την έναρξη λειτουργίας του μέχρι σήμερα. Ανάμεσά τους, πολλά παιδιά από την Ελλάδα, την Κύπρο, αλλά και παιδιά ομογενών, τη φιλοξενία των οποίων αναλαμβάνει το Ελληνικό Τμήμα. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το «Ronald McDonald House» έχει εξυπηρετήσει όλα αυτά τα χρόνια, περισσότερα Ελληνόπουλα από κάθε άλλη εθνικότητα.

«Το να έρθεις σε μια ξένη χώρα, χωρίς να γνωρίζεις κανένα, χωρίς να ξέρεις τη γλώσσα, με ένα άρρωστο παιδί δεν είναι τόσο εύκολο», τόνισε η κ. Σιδέρη. «Γι’ αυτό το οίκημα αποτελεί μια αχτίδα φωτός μέσα στον πόνο και στην αγωνία τους».

Το ίδρυμα διαθέτει συνολικά ογδόντα δωμάτια και φιλοξενεί καρκινοπαθή παιδιά που υποβάλλονται σε θεραπεία σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης, μαζί με τις οικογένειές τους, έναντι μηδαμινού κόστους.

Σήμερα περίπου δέκα Ελληνόπουλα, που πάσχουν από καρκίνο, φιλοξενούνται με τους γονείς τους στο Ronald McDonald House στο Μανχάταν. «Υπήρξε εποχή που έτυχε να φιλοξενούμε και 27 Ελληνόπουλα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σιδέρη.

Ομογενείς από το Κουίνς, το Μπρούκλυν, το Λονγκ Αιλαντ και τη Νέα Ιερσέη δίνουν κάθε χρόνο δυναμικό «παρών», ενισχύοντας το έργο του Ιδρύματος. Ανάμεσά τους, πολλοί μαθητές ελληνικών σχολείων, αλλά και φοιτητές πανεπιστημίων, που προσφέρουν ως εθελοντές για την επιτυχία της γιορτής.

Ο «Μαραθώνιος Αγάπης» θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από το Ronald McDonald House, (405 East 73rd Street μεταξύ York Ave & 1st Ave). Η πορεία που ακολουθείται είναι η εξής: 72η Οδός, Παρκ Avenue, 79η Οδός, 2η Λεωφόρος και επιστροφή στο Ίδρυμα.

Στους παραπάνω δρόμους θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, το πρωί του Σαββάτου, ενώ η αστυνομία φροντίζει για την ασφάλεια όσων λάβουν μέρος στο «Μαραθώνιο».

Σε όλους θα δοθούν αναμνηστικά φανελάκια, καθώς και άσπρα, μπλε και κόκκινα μπαλόνια.

Μετά τον τερματισμό, θα γίνει έξω από το ίδρυμα, ένα σύντομο εορταστικό πρόγραμμα με χαιρετισμούς επισήμων, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς, ενώ θα προσφερθούν φαγητά και αναψυκτικά.

ΠΗΓΗ : http://omogeneia.ana-mpa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου