Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

Εγκαίνια του πρώτου ογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά με καρκίνο


Πραγματικότητα έγινε το πρώτο ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιά, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα από την πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα » κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τον διοικητή του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» κ. Εμ. Παπασάββα.
Το νέο νοσοκομείο έχει χτιστεί με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και αποτελείται από πέντε κτίρια τα οποία είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και βρίσκονται σε έκταση 14.930 τ.μ.
Το νοσοκομείο που συνδέεται με το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» έχει 138 κλίνες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ογκολογικές και αιματολογικές νοσηλευτικές μονάδες, 24 κλίνες ημερήσιας νοσηλείας, πέντε κλίνες ημερήσιας νοσηλείας μεταμόσχευσης μυελού των οστών, ιατρείο πόνου, μονάδα ραδιενεργού θεραπείας, διαγνωστικό τμήμα PET, Κέντρο Αιμοδοσίας, τακτικά εξωτερικά ιατρεία, σχολείο, δύο παιδικές χαρές, ξενώνα και αμφιθέατρο.
Η κ. Βαρδινογιάννη στην ομιλία της υπογράμμισε: «Σκύψαμε πάνω από τα σχέδια και τις μελέτες του νοσοκομείου με αγάπη και φροντίδα για τα παιδιά, με κυριότερο μέλημά μας την πρόσβασή τους στις υψηλότερα προηγμένες μεθόδους θεραπείας καθώς και την προστασία της ευαίσθητης παιδικής ψυχής, τολμώντας ένα παιδικό παραμύθι στους χώρους του νοσοκομείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου