Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

50 μαστιγώσεις σε 16χρονη για «άσεμνη» φούστα


Ένα 16χρονο κορίτσι από το Σουδάν δέχθηκε 50 χτυπήματα με το μαστίγιο όταν ένα δικαστήριο έκρινε ότι η φούστα της -που έφτανε μέχρι το γόνατο- ήταν άσεμνη, δήλωσαν σήμερα ο δικηγόρος και η οικογένειά της.
Η μητέρα της έφηβης Σίλβα Κασίφ δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Ρόιτερ ότι σκοπεύει να καταθέσει μήνυση εναντίον της αστυνομίας που συνέλαβε την κόρη της και του δικαστή που την καταδίκασε, διότι η κόρη της είναι ανήλικη και χριστιανή.
Η υπόθεση αυτή έρχεται στο φως έπειτα από την πολύκροτη δίκη και ολιγοήμερη φυλάκιση της Σουδανής δημοσιογράφου Λούμπνα Αχμεντ αλ Χουσέιν επειδή φορούσε παντελόνι, ενδυμασία που κρίθηκε επίσης άσεμνη.
Η Κασίφ, η οικογένεια της οποίας κατάγεται από την πόλη Γιάμπιο του νότιου Σουδάν, συνελήφθη την ώρα που πήγαινε στην αγορά κοντά στο σπίτι της, σε προάστιο του Χαρτούμ την προηγούμενη εβδομάδα.
«Είναι ένα μικρό κορίτσι, αλλά οι αστυνομικοί την τραβούσαν μέσα στην αγορά σα να ήταν εγκληματίας», δήλωσε η μητέρα της Ντόρο.
Η Ντόρο δήλωσε ότι η Κασίφ πήγε στο δικαστήριο όπου καταδικάστηκε και μαστιγώθηκε από μία γυναίκα αστυνομικό μπροστά στον δικαστή.
Συλλήψεις για άσεμνη εμφάνιση, μέθη και άλλα αδικήματα κατά της δημόσιας τάξης δεν είναι σπάνιες στο Χαρτούμ, που διοικείται σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο (σαρία). Όμως η τιμωρία κατοίκων της πρωτεύουσας που κατάγονται από το νότο -όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι χριστιανοί και δεν ακολουθούν τον ισλαμικό νόμο- παραμένει ένα ευαίσθητο θέμα.
ΠΗΓΗ: www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου