Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Σε διαθεσιμότητα ιερέας στη Γερμανία που είχε καταδικαστεί για παιδεραστία


Ένας Γερμανός ιερέας, ο οποίος είχε καταδικαστεί για παιδεραστία, τέθηκε σε διαθεσιμότητα επειδή παραβίασε απαγόρευση να δουλεύει με παιδιά. Ο ιερέας εργαζόταν εδώ και 30 χρόνια στην επισκοπή του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ'.

Ο ιερέας Πέτερ Χάλερμαν είχε καταδικαστεί το 1986 για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, όσο εργαζόταν στην αρχιεπισκοπή του Μονάχου και του Φράισινγκ, όταν ο σημερινός Πάπας ήταν εκεί αρχιεπίσκοπος.

Το 1980, ο ιερέας είχε γίνει δεκτός στην επισκοπή του τότε καρδιναλίου Γιόζεφ Ράτζινγκερ και νυν πάπα Βενέδικτου, παρά τις υποψίες που ήδη τον βάρυναν.

Ανακοίνωση της αρχιεπισκοπής του Μονάχου αναφέρει πως παραιτήθηκε και ο άμεσος προϊστάμενος του ιερέα, θεωρώντας εαυτόν υπεύθυνο για πλημμελή επιτήρηση.

Παράλληλα, η μονή Sankt Ottilien στη Βαυαρία αποκάλυψε με ανακοίνωσή της ότι αρκετοί μοναχοί, οι οποίοι δε βρίσκονται πλέον στη ζωή, είχαν κριθεί ένοχοι για παιδεραστία τη δεκαετία του 1960 και κάλεσε τα θύματα να εμφανιστούν.

Από τα τέλη Ιανουαρίου, έχει αρχίσει ένα ντόμινο αποκαλύψεων για σκάνδαλα παιδεραστίας σε διάφορα εκκλησιαστικά ιδρύματα της Γερμανίας.

ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου