Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ξεκινά την Παρασκευή στην «Τεχνόπολη» το Kid & Family Art Festival


Ανοίγουν την Παρασκευή οι πύλες του Kid & Family Art Festival, του μεγαλύτερου φεστιβάλ για το παιδί και την οικογένεια, που μετά την μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων διοργανώσεων σε χώρες του εξωτερικού, πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει ώς την Κυριακή, 21 Μαρτίου.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη διοργάνωση τέχνης για παιδιά έως 14 ετών, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με πλούσιο πολυθέαμα, δράσεις, εργαστήρια και θεατρικές παραστάσεις, στο σκηνικό μιας ζωντανής παραμυθοχώρας.

Οι τεράστιες κατασκευές, τα ζωντανά σκηνικά και τα κοστούμια εποχής θα παρασύρουν τους επισκέπτες σ' ένα παιχνίδι με το χρόνο έχοντας την ευκαιρία να εξερευνήσουν το Μαγεμένο Δάσος με τα ξωτικά και τις νεράιδες, να μεταφερθούν στην εποχή του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης με τους ιππότες και τις βασίλισσες και να κάνουν το πέρασμά τους από το Υπουργείο Μαγείας, γεμάτο εργαστήρια και καινοτόμες δράσεις.

Η περιπλάνηση στον πλανήτη της τέχνης θα εμπλουτίσει την φαντασία τους με τις εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, τον μοναδικό διαγωνισμό γκράφιτι, καθώς και με τις παραστάσεις του Θεάτρου Ημέρας και της Κομεντί Φρανσέζ, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Γαλλοφωνίας, σε συνεργασία με την Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα, ενώ μια τελευταία στάση στο χώρο του καρναβαλιού, με το μεγαλύτερο κεφάλι του καρνάβαλου, ύψους 4,5 μέτρων, τους μπάστακες και το γαϊτανάκι θα είναι απαραίτητη για να αποχαιρετίσουν την μαγική παραμυθοχώρα με γέλιο και χορό.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνονται θεατρικές παραστάσεις του «Μικρού Πρίγκιπα» του Σαιντ Εξυπερύ, των γνωστότερων κομεντί του Μολιέρου με έκθεση αυθεντικών κοστουμιών εποχής του 17ου αιώνα, θέατρο σκιών από τον Λ. Βήτα, κουκλοθέατρο, πάρτι, facepainting, αθλητικό σώου, ταχυδακτυλουργικά σώου, εργαστήρια μουσικής σύνθεσης, σωματικής έκφρασης, ειδικών κατασκευών, ζωγραφικής, ψηφιδωτού, θεατρικής μάσκας, φωτογραφίας, δημιουργίας παραμυθιού, κρουστών, ρομποτικής, υγείας για την προστασία του περιβάλλοντος και πάρκο εικαστικών εργαστηρίων.

Το Kid & Family Art Festival έχει ως στόχο να δώσει σε μικρούς και μεγάλους την ευχάριστη εμπειρία της ομαδικής δημιουργίας και δράσης, προτρέποντας τους να φύγουν από τη θέση του παθητικού ακροατή και να βρουν μέσα από την παιδεία και την τέχνη, δράσεις, που θα αποκαταστήσουν την έλλειψη συνοχής στις οικογένειες, τις φιλίες, την εκπαίδευση και την τέχνη.

Ώρες λειτουργίας: 10:00-21:00

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15 ευρώ, πολύτεκνοι 6 ευρώ. Η τιμή προπώλησης από τα Fnac, Public και Ticketshop είναι 10 ευρώ
Διεύθυνση: Πειραιώς 100, Γκάζι
ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου