Σάββατο, 17 Ιουλίου 2010

Για να έχουν τα παιδιά τη φροντίδα που τους αξίζει


Με προγράμματα εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, που αναπτύσσονται σε τοπικό επίπεδο, αλλά και με άλλα, παγκόσμιας εμβέλειας, η Roche αποδεικνύει έμπρακτα τη μακρόχρονη δέσμευσή της στη βελτίωση των συνθηκών ζωής ευπαθών ομάδων πληθυσμού.
Πρόσφατα η Roche (Hellas) έγινε χορηγός της «υπηρεσίας παιδιατρικής ανακουφιστικής φροντίδας» για παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες και τις οικογένειές τους, μια νέα υπηρεσία που ίδρυσε και υλοποιεί η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μέριμνα».

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παιδιά που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας θα έχουν τη δυνατότητα να παραμένουν στη ζεστασιά του σπιτιού τους, όπου θα τους παρέχεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα, αλλά και ψυχολογική υποστήριξη στα ίδια, τους γονείς και τα αδέλφια τους.

Το πρόγραμμα στηρίζει με τη συνεργασία του το νοσοκομείο Παίδων «Π.&Α. Κυριακού» και συγκεκριμένα τα τμήματα Ογκολογικό,Νεφρολογικό και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ στη συνέχεια, η υπηρεσία θα επεκταθεί σε άλλα τμήματα και άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία.

Σε παγκόσμιο επίπεδο η Roche τα τελευταία επτά χρόνια, σε συνεργασία με τη UNICEF και την ECPP (Ευρωπαϊκή Συμμαχία για Οροθετικά Ατομα), έχει ιδρύσει και χρηματοδοτεί στο Μαλάουι της Αφρικής την καθημερινή λειτουργία επτά κέντρων (σχολεία και ορφανοτροφεία), που στεγάζουν 3.500 ορφανά παιδιά, τα οποία έχουν χάσει τους γονείς τους από AIDS. Επίσης, η εταιρεία φροντίζει για τον εξοπλισμό των αιθουσών διδασκαλίας, την εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής, την παροχή βιβλίων, καθώς και ειδών ένδυσης και υπόδησης. Τα χρήματα επενδύονται, επίσης, σε έργα υποδομής, όπως στην άντληση πόσιμου νερού, την άρδευση της γης, την παροχή μηχανημάτων αλέσματος κ.λπ.

Κάθε χρόνο στις 16 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα για το Παιδί της Αφρικής, χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο πραγματοποιούν ένα συμβολικό περίπατο και συγκεντρώνουν δωρεές από συγγενείς και φίλους, ενώ κάθε θυγατρική διπλασιάζει και, πολλές φορές, τριπλασιάζει αυτό το ποσό. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Children's Walk» και μέσα στα επτά χρόνια από την καθιέρωσή του έχουν συγκεντρωθεί 7 εκατ. ελβετικά φράγκα, που έχουν κάνει τη διαφορά για χιλιάδες παιδιά του Μαλάουι.

Πηγή: http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου