Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Δωδεκάχρονη πέθανε πάνω στη γέννα YEMEN: 12 YR.OLD GIRL DIES IN CHILDBIRTH...

12χρονη, η οποία είχε παντρευτεί δια της βίας άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή από αιμορραγία, την ωρα που έφερνε στον κόσμο το μωρό της, στο νοσοκομείο Χάτζα, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή οργάνωση υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Σαναά.

Friday, April 09, 2010
YEMEN: 12 YR.OLD GIRL DIES IN CHILDBIRTH...
Είναι η επόμενη; Is she next?
September 14, 2009
Yemeni girl, 12, dies in painful childbirth
Η μη κυβερνητική οργάνωση αναφέρει στην ανακοίνωσή της προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι η μικρή έμεινε έγκυος στα 12 χρόνια της και το βρέφος γεννήθηκε νεκρό.
Είχε εγκαταλείψει το σχολείο και παντρεύτηκε σε ηλικία 11 ετών πιεζόμενη απο την οικογένειά της που αντιμετωπίζει βιοποριστικά προβλήματα,αναφέρεται στην ανακοίνωση με την προσθήκη ότι ο πατέρας της πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.

Συνήθης πρακτική οι γάμοι διά της βίας
Διερυμένη πρακτική αποτελούν οι γάμοι διά της βίας στην Υεμένη, μία από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Πέρυσι μία 8χρονη πήρε διαζύγιο και η περίπτωσή της έφερε στο φως την κατάσταση χιλιάδων κοριτσιών που παντρεύονται δια της βίας.
Είχε προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά του πατέρα της που την είχε αναγκάσει να παντρευτεί με ένα άνδρα κατά 20 χρόνια μεγαλύτερό της.
έθνος
Πηγή: Το χαμομηλάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου