Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Νοσηλεία στο σπίτι για τα παιδιά με καρκίνο


Το Πρόγραμμα Νοσηλείας στο Σπίτι για παιδιά με καρκίνο υλοποιείται από τη ΦΛΟΓΑ, με την αποκλειστική χορηγία της GlaxoSmithKline και έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους.

Η ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ περιλαμβάνει τη διενέργεια απλών ιατρικών πράξεων, όπως αιμοληψία, περιποίηση καθετήρα Hickman, χορήγηση υποδόριων ενέσεων κ.α. από ειδικά εκπαιδευμένες νοσηλεύτριες και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα ογκολογικά τμήματα των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας «Αγία Σοφία» και «Α.&Π. Κυριακού».

Το πρόγραμμα έγινε δεκτό τόσο από τα παιδιά και τους γονείς όσο και τα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων με ενθουσιασμό και τα αποτελέσματα από τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος αποδεικνύονται σωτήρια για τα παιδιά και τις οικογένειες ενώ έχει επιτευχθεί δραστική αποσυμφόρηση των εξωτερικών ιατρείων των δύο νοσοκομείων.

• Διευκόλυνση του έργου των γιατρών και των νοσηλευτών στα εξωτερικά ιατρεία των Ογκολογικών τμημάτων των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων δεδομένου ότι καθημερινά έχουν να φροντίσουν λιγότερα παιδιά με αποτέλεσμα τη βελτίωση της παρεχόμενης ιατρικής φροντίδας,
• Βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των παιδιών στα εξωτερικά ιατρεία και γενικά βελτίωση της ποιότητας ζωής των οικογενειών.
• Μικρότερος κίνδυνος έκθεσης των παιδιών σε μικρόβια στο δρόμο ή τους χώρους αναμονής των νοσοκομείων
• Καλύτερη ψυχική κατάσταση των παιδιών, λιγότερη ταλαιπωρία στους δρόμους και τους χώρους αναμονής των νοσοκομείων και γενικά καλύτερη ποιότητα ζωής των παιδιών για όσο διάστημα υποβάλλονται σε θεραπεία
• Οικονομικό όφελος για τις οικογένειες λόγω λιγότερων μετακινήσεων
• Λιγότερες απουσίες των γονιών από την εργασία τους και των παιδιών από τα σχολεία τους και πολλά άλλα

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και ψυχολογική υποστήριξη των οικογενειών που φιλοξενούνται στο «Σπίτι των Παιδιών της Φλόγας» όπου φιλοξενούνται 30 οικογένειες από όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα τα παιδιά υποβάλλονται σε θεραπεία στα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου