Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία


Δύο άνδρες ηλικίας 28 και 46 ετών συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης με τις κατηγορίες της Πορνογραφίας Ανηλίκων και Αποπλάνησης Παιδιών.
Ασελγούσαν σε βάρος ανήλικου και αφού βιντεοσκοπούσαν τις πράξεις τους και τραβούσαν φωτογραφίες, τις αναρτούσαν στο διαδίκτυο.
Πρόκειται για έναν 28 και έναν 46χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία της «πορνογραφίας ανηλίκων» και «αποπλάνησης παιδιών».
Οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση έφτασαν στην εξιχνίασή της όταν, έπειτα από σχετική καταγγελία, διαπίστωσαν ότι εστάλησαν με τη μορφή μηνυμάτων σε χρήστες ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες του ανήλικου.
Κατά την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών εντοπίστηκε το επίμαχο προφίλ του αποστολέα και εξακριβώθηκε ότι δημιουργός του είναι ο 28χρονος.
Πραγματοποιήθηκε χθες έρευνα στο σπίτι του, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και ένας σκληρός δίσκος, με αυλικό παιδικής πορνογραφίας.
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν επίσης ότι, στην οικία του 28χρονου είχαν ληφθεί οι φωτογραφίες του ανηλίκου.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι, στις ασελγείς πράξεις σε βάρος του ανήλικου συμμετείχε και ο 46χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη συνέχεια στο σπίτι του. Στην κατοχή του βρέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, και τρεις συσκευές αποθήκευσης δεδομένων τύπου USB , με αρχείων εικόνες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σπύρος Κουντούρης
Skountouris@pegasus.gr
Πηγή: http://www.ethnos.gr/article

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου