Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

"Ψάρευε" ανηλίκους στο Ιντερνετ


Σπέσιαλ «φιλοξενία», «μασαζάκι» και «απολαυστική ζωή» σε ανηλίκους από 13 έως 16 ετών, που γνώριζε μέσα από το Facebook, πρόσφερε 40χρονος τεχνικός ραδιοφώνου από την Πάτρα, ο οποίος στη συνέχεια αναρτούσε στο Ιντερνετ φωτογραφίες τους σε προκλητικές και ερωτικές στάσεις.
Αυτή ήταν και η αιτία που κινητοποίησε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής, κλιμάκιο της οποίας μετέβη προχθές το πρωί στην αχαϊκή πρωτεύουσα και συνέλαβε τον 40χρονο, με την κατηγορία της σωματεμπορίας και πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου. Ο συλληφθείς είναι τεχνικός ραδιοφώνου και διανομέας εφημερίδας της Αιγιαλείας, στην οποία και αρθρογραφούσε πολύ συχνά.

«Η ζωή είναι πολύ μικρή για να χαρούμε ευκαιρίες, να την απολαύσουμε...» ήταν το αγαπημένο του απόφθεγμα, που έγραφε στη σελίδα του στο Facebook, ενώ προσδιόριζε το προφίλ του ως εξής: «Φιλικός, φιλόξενος, άνετος, για κουλ καταστάσεις έλα στην Πάτρα να με γνωρίσεις καλύτερα. Μου αρέσουν φιλίες, διασκέδαση, καλό σεξ. Τα άλλα από κοντά...». Και συμπληρώνει: «Κάνω καλό μασαζάκι, ελάτε να γνωριστούμε, πάντα φιλικός και στη διάθεσή σας...».

Φαίνεται ότι οι προτιμήσεις και οι προσκλήσεις του είχαν πολύ μεγάλη απήχηση, αφού στη σελίδα του, όπως λένε οι αστυνομικοί, φιλοξενούσε περίπου 600 επισκέπτες, από τους οποίους περίπου 400 ήταν ανήλικοι. Φωτογραφίες αυτών των ανηλίκων είναι που του προσάπτουν και τη διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Οπως λένε οι αστυνομικοί, η κατηγορία της σωματεμπορίας περιλαμβάνεται στη δικογραφία, γιατί προέβαινε σε ερωτικές συνευρέσεις με τους ανηλίκους, ενώ οργάνωνε και «πάρτι» αυτού του είδους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από πληροφορίες και αφού έγινε ψηφιακή έρευνα, από την οποία προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 40χρονου και διαπιστώθηκε η διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ο 40χρονος συνελήφθη στο σπίτι 16χρονου μαθητή, ο οποίος τον φιλοξενούσε στο σπίτι που του νοίκιαζαν οι γονείς του για να πηγαίνει στο σχολείο. Η έφοδος έγινε παρουσία εισαγγελέα, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, έξι ψηφιακοί δίσκοι DVD, ένα σπαθί και ένα ξιφίδιο.

Στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια βρέθηκαν αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας, καθώς και γυμνές φωτογραφίες του 16χρονου, τα οποία θα αποσταλούν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω ψηφιακή εξέταση. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΜΑΡΑΣ
ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου